Polițiștii și jandarmii patrulează în jurul școlilor din Râmnicu Vâlcea

vineri, 28 octombrie 2016

Prefectura Județului Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean au început anchete asupra incidentului extrem de grav, produs miercuri, când un elev de 16 ani și-a înjunghiat un coleg.

"S-a dispus efectuarea unei anchete interne de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, intensificarea misiunilor de patrulare a echipajelor de poliție locală și jandarmi în zona unităților școlare, organizarea unei întâlniri a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea cu directorii unităților de învățământ în scopul de a identifica elevii predispuși la un comportament violent din fiecare unitate școlară, despre situația fiecăruia dintre aceștia, urmând a fi informate conducerile Inspectoratului Județean de Poliție și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea", a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Ana Maria Nițu, citată de Agerpres.

Adina Dobrete, inspector de management în cadrul IȘJ Vâlcea, a precizat măsurile luate de către Inspectorat:

"S-a dispus monitorizarea și analiza incidentului de miercuri dimineață, pentru a identifica responsabilități pe acest caz. S-a dispus de urgență o ședință cu elevii și părinții clasei respective pentru a detensiona și a elimina panica produsă în urma acestui eveniment neplăcut. Trebuie spus că elevul agresor este de 10 săptămâni elev al acestei școli, locuia la internat și a fost în repetate rânduri la psihologul liceului și a fost de mai multe ori în atenția poliției de proximitate. Comisia care face analiza va prezenta la final un raport asupra întregului eveniment petrecut la Liceul Magheru", a precizat Dobrete.

Un elev de 17 ani a fost înjunghiat cu un cuțit, miercuri dimineață, la Liceul Tehnologic "General Magheru" din municipiul Râmnicu Vâlcea, în urma unei altercații pe care a avut-o cu un coleg.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Isabella Ioniță, atacatorul Masanga Georgică Florin "suferea de epilepsie și se afla în atenția organelor de poliție pentru nenumărate ieșiri violente''.

''Elevul aflat în anul I profesională l-a înjunghiat pe holul școlii pe Vasile Alexandru, elev tot în cadrul Liceului Tehnologic "General Magheru", motivându-și gestul ca fiind o răzbunare. Atacatorul a mai amenințat în repetate rânduri că e dispus să ucidă", a recunoscut Ioniță.

Miercuri în jurul orei 17, după ce l-au audiat pe elevul agresor, polițiștii l-au reținut pe timp de 24 de ore. Astăzi el ar putea fi arestat preventiv.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Polițiștii și jandarmii patrulează în jurul școlilor din Râmnicu Vâlcea”

  1. ... SCANDALURI, BATAI, CONSUM DE BAUTURI ALCOOLICE, FUMAT "IARBA" - ATAT ZIUA CAT SI NOAPTEA - IN SPECIAL, DE CATRE ELEVII DE LA INTERNAT, FIINDCA NU EXISTA,ABSOLUT, NICIUN FEL DE SUPRAVEGHERE A ACESTORA, ASA INCAT EI FAC TOT CEEA CE LE TRECE PRIN CAP.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe