|miercuri, decembrie 7, 2022
  • Follow Us!

Într-o țară în care mulți elevi n-au bani, fiul Rovanei Plumb se afișează cu mașină de 250.000 euro! 

seful-corpului-de-control-de-la-ministerul-mediului-anchetat-penal-rovana-plumb-tace-95841-1

 

Dacă aş fi analist, m-aş grăbi să scriu despre cele două evenimentele politice ale zilei de luni, 22 februarie 2016. Eu însă nu sînt numai analist. Sînt şi scriitor. Şi-n calitate de scriitor mi-a sărit în ochi acest articol publicat luni de mai multe site-uri „Asta înseamnă sa fii putred de bogat! Bozo și Printisorul de la Tărtășești au mers la Brasserie cu 377.000 euro la ei!!!” Pe uliţa mea din Găgeşti Deal locuieşte o familie tînără şi harnică. El pleacă în străinătate pentru a munci. Ea rămîne acasă să se ocupe de gospodărie. Au două fetiţe. Una de grădiniţă (luată în braţe în direct de Rareş Bogdan la transmisia din chioşcul meu din Găgeşti Deal). Cealaltă e în ultimul an de liceu. Cea mică e moartă după desen. De cîte ori ajung acasă mă opresc la Focşani ca să-i cumpăr creioane şi blocuri de desen. Celei mari i-a adus tatăl din străinătate un laptop. Patronul la care muncea i l-a dat, pentru că nu-l putea arunca la gunoi (avea componente electronice!). Un hîrb, ce mai încolo şi-ncoace. Un laptop care nu se mai fabrică de vreo 10 ani. Entuziasmate că au laptop, mama şi fiica s-au abonat la o firmă de internet. Una ieftină, nu firmă prin cablu. Cînd am ajuns acasă, m-au întrebat cum se poate deschide laptopul. Nu se mai deschidea. Din copilărie am sindromul Copilului care n-are rechizite. M-am urcat în maşină, m-am dus la Focşani şi le-am luat un laptop. Răzvan Bozo Plumb e fiul Rovanei Plumb. Lideră a partidului zis de stînga, PSD. A partidului care ar trebui să se dea peste cap pentru ca elevii săraci, precum cei de pe uliţa mea, să aibă un laptop.

Rovana Plumb a fost de două ori ministru, preşedintă a Consiliului Naţional al PSD. Cît pe-aci să fie aleasă preşedinte al PSD. Fiul ei, un găozar, umblă cu o maşină de 250.000 de euro. Cîte laptopuri pentru elevii săraci s-ar putea cumpăra cu 250.000 de euro?! Din cînd în cînd primesc de la poştă o hîrtiuţă prin care sînt invitat să merg ca să iau un plic recomandat. E un plic de la ANAF. De cîte ori îl deschid, am o tresărire. De regulă, e o somaţie ca să plătesc ceva, altfel, mă avertizează ANAf, vor proceda la executarea mea silită. Mă grăbesc să plătesc, deşi pînă atunci n-am primit o altă somaţie să plătesc. Ce să-i faci? Pentru mine n-a pus Dan Mihalache o vorbă bună pe lîngă Klaus Iohannis, astfel încît acesta să intervină la ANAF. Ca să se aranjeze o întîrziere cu plata. Nu plătesc? M-am lins pe bot de cartea de credit! Pentru plicul respectiv stau la coadă. În faţa mea pensionari neliniştiţi că nu le-a venit pensia şi divorţate înfricoşate că nu le-a venit pensia alimentară. Coada înaintează cu o lentoare exasperantă. Lucrătoarele sînt doar două. Scîrţ, scrîrţ! face imprimanta. A fost cumpărată imediat după Revoluţie. Ca şi calculatoarele. Şi imprimanta şi calculatoarele sînt nişte hîrburi. Statul n-are bani să cumpere imprimante noi pentru Poştă. Măcar oficiul de aici are imprimantă. Cel din satul meu n-avea de loc. Am cumpărat eu una. Cînd le-am dus-o, funcţionarele mi-au spus că nu pot vedea cum funcţionează. Se luase curentul în tot satul. De vreo cinci ore!

Beizadeaua liderei de Stînga Răzvan Plumb umblă cu o maşină de 250.000 de euro, cumpărată de mămica iubitoare, prăpădește bani cu ghiotura prin localuri de fițe. Cîte imprimante s-ar putea cumpăra pentru Poşta română cu 250.000 de euro? Mă uit la pozele celor doi găozari. Pe lîngă faptul că la vîrsta asta sînt putrezi de bogaţi, sînt şi – dacă nu mai ales, nesimțiți. Așa cum sunt toți ciocoii de la noi. În Occident, bogații evită cît pot să-și afișeze bogăția. Nu pentru că s-ar teme de vreo nouă Revoluție bolșevică. Nici măcar că s-ar teme de electorat. Fac asta pentru că sunt bine crescuți. Și primul lucru de care fuge un om de bun simț e jignirea celor care nu sunt bogați ca el. Se pozează în aşa fel încît să se vadă că fumează trabuce şi au ceasuri de 17.000 de euro! Găozarului de Răzvan Bozo Plumb nu-i putea spune mămica Rovana: Eşti bogat băiatul mamei. Am furat pentru tine. Nu-ţi afişa bogăţia. Îi jigneşti pe cei mulţi şi amărîţi care n-au bani să-şi cumpere un laptop. Păi, cum să-i spună Rovana Plumb aşa ceva băiatului mamei? Pentru ea un prilej de mîndrie să vadă că găozarul umblă cu o maşină de 250.000 de euro. La alegerile din toamnă va fi pe lista partidului de Stînga PSD. Și va merge la televizor pentru a-i păcăli din nou pe cei mulți și amărîți cu partidul lor, care e de fapt partidul ciocoilor. Despre România de azi, România Ciocoilor fără bun simţ, acest eveniment spune totul.

Ion Cristoiu (www.cristoiublog.ro)

Leave a Response