Elevul Laurenţiu Ploscaru a câştigat o nouă medalie de aur la Olimpiada balcanică de Matematică

joi, 8 mai 2014

 

Elevul Laurenţiu Ploscaru (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) a câştigat o nouă medalie de aur, obţinând 40 de puncte din 40 posibile la Olimpiada balcanică de Matematică de la Pleven, Bulgaria.

Elevii români au obţinut şase medalii la Balcaniada de Matematică
Foto: edu-news.ro

"Şcoala vâlceană este reconfirmată, din nou, prin rezultatele pe care le obţine. Laurenţiu este în clasa a X-a, dar Laurenţiu câştigă tot încă din clasa a V-a, de când l-a descoperit domnul profesor Smărăndoiu, la Şcoala Take Ionescu. Anul trecut Balcaniada de matematică tot Laurenţiu şi-a adjudecat-o, ca să spunem aşa. Acest copil minunat va avea cu adevărat un viitor de excepţie, performanţele sale spun asta", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Isabela Ioniţă, potrivit Agerpres.

Un alt elev vâlcean a obţinut medalia de bronz, respectiv Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. Băiatul provine, însă, de la şcoala Generală Sineşti, Vâlcea.

În total, elevii români au obţinut la cea de-a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfăşurată în perioada 2-7 mai, nu mai puţin de şase medalii: două medalii sunt de aur (cu punctaj maxim), trei de argint şi una de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de ştiinţe Matematice din România, la Balcaniada de Matematică au participat echipe formate din câte şase elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (ţări membre), precum şi echipe din Azerbaidjan, Bulgaria B, Italia, Kazahstan, Kîrghistan, Arabia Saudită, Tadjikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (ţări invitate).

Balcaniada este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe