Regia de Drumuri concediază zeci de salariaţi

duminică, 13 octombrie 2013

Cadoul de Crăciun al lui Ion Cîlea pentru angajații RAJDP: Disponibilizări la firma din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea!

Angajaţii Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea vor primi preavizele în preajma sărbătorilor de Crăciun sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor. Deocamdată se discută despre concedierea a 60 de persoane, dar numărul disponibilizaţilor ar putea fi mult mai mare. Ştiri pe aceeaşi temă Lansarea volumul “Fereastra serviciilor secrete” a reunit la Râmnicu V... Cinci asociaţii de proprietari rămân fără apă din cauza datoriilor căt... FOTO Campania oltenilor de colectare a ajutoarelor pentru sinist... Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea motivează că aceste concedieri sunt urmare a lucrărilor foarte puţine pe care le-a contractat Regia de Drumuri în 2013. „Anul acesta, RAJDP n-a avut lucrări pentru că, la primării, au fost bani puţini pentru investiţii. Noi ne-am plătit toate datoriile către Regie dar, pentru că nu s-au mai licitat alte lucrări, s-a ajuns aici. Am discutat în Consiliul de Administraţie să facem reducerea de personal în condiţiile legii. Vor fi concediate persoane care vor să plece cu salarii compensatorii şi cele aflate în pragul pensionării, în jur de 50 ori 60 de angajaţi. La anul, dacă vom avea lucrări, poate pică treaba asta”, declară Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Pentru a beneficia de prevederile O.U.G 36/2013 privind măsurile de protecţie socială acordate angajaţilor afectaţi de concedierile colective, CJ trebuie să obţină avize de la mai multe ministere, inclusiv Ministerul Muncii. Doar astfel salariaţii concediaţi vor avea dreptul la 6,12 sau 24 de salarii medii pe economie, în funcţie de vechime. Sindicatele se opun disponibilizărilor . În acest an, RAJDP are o cifră de afaceri de doar 20 milioane de lei, faţă de 40 de milioane de lei cât se estima la începutul lui 2013. Regia a ajuns în această situaţie şi din cauza rău-platnicilor, este vorba despre mai multe primării din judeţ, dar şi de instituţia în subordinea căreia funcţionează. Societatea are de încasat cei mai mulţi bani, respectiv 4 milioane de lei, de la CJ pentru lucrări executate anul trecut şi în 2013. De asemenea, RAJDP mai are de recuperat 3 milioane lei de la primării din Vâlcea pentru lucrări executate pe H.G 577. (adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Regia de Drumuri concediază zeci de salariaţi”

  1. Vestea disponibilizarii era asteptata,ca o recompensa la eforturile noastre de a executa la timp asfaltarile ce au contribuit la izbanda in alegerile locale si parlamentare.Noi am muncit si am vazut salariu ciuntit dar lipitorii de afise si montat benere pe drumurile asfaltate de noi,au fost avansati, marindu-le salariul.Acum lista disponibilizarii ar trebui sa inceapa cu Stanciu,Urucu si altii care habar nu au pe ce iau banii.La Calimanesti se afla inchiriat un microbuz soferul dupa microbuz este in acelasi timp patron, sofer si sef de echipa ,o fi bine?

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe