Nemţii de la Linde Gaz pot să fie decuplaţi oricând de la reţeaua de energie electrică

miercuri, 23 ianuarie 2013

Dacă nu achită urgent datoria de 55 miliarde lei către CET Govora

Nemţii de la Linde Gaz pot să fie decuplaţi oricând de la reţeaua de energie electrică

Nemţii de la Linde Gaz consumă energie electrică cu nemiluita de la CET Govora şi efectuează plăţile cu viteza melcului. În acest timp, ei fac profituri uriaşe! Datoria Linde Gaz către CET Govora se ridică la 5.553.835 lei. “Ziarul de VâlceaÔÇ£ a intrat în posesia unei adrese transmise în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea către directorul general al Linde Gaz România SRL, Oliver Pfann:

“Vă fac cunoscut că, în baza hotărârilor Consiliului Judeţean Vâlcea, SC CET GOVORA SA Rm.Vâlcea a început din data de 15.09.2012 furnizarea de energie electrică către SC OLTCHIM SA şi alte 33 de societăţi comerciale care sunt alimentate prin distribuitorul SC OLTCHIM SA.

Pentru a avea garanţia încasării contravalorii energiei electrice livrate către acestea, contractele de furnizare energie electrică încheiate între SC OLTCHIM SA şi celelalte societăţi comerciale au fost cesionate în favoarea SC CET GOVORA SA, consumatorul cu ponderea cea mai mare fiind SC LINDE-GAZ ROMÂNIA SRL, cu un consum de 7 MW în bandă.

Menţionez că la această dată, din cantitatea de energie electrică livrată către dumneavoastră în perioada 15.09 ÔÇô 31.12.2012, aţi achitat numai contravaloarea facturii lunii septembrie, iar cea aferentă lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie 2012 este neonorată, datoria înregistrată către SC CET GOVORA SA la această dată fiind de 5.553.835 lei, din care 3.705.484 lei reprezintă facturi cu termen de plată depăşit.

Deşi SC CET GOVORA SA v-a notificat în repetate rânduri privind neplata datoriei restante, până la această dată nu aţi decontat contravaloarea energiei electrice consumate în perioada 1.10-31.12.2012.

Precizez, de asemenea, că SC CET GOVORA SA are de achitat garanţia contractuală pentru energia electrică pe care urmează să o achiziţioneze de la SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA şi să o livreze către SC OLTCHIM SA şi celelalte 33 de societăţi comerciale, pentru ca acestea să-şi poată continua activitatea de producţie.

În cazul în care garanţia contractuală nu se va putea achita, licitaţia de cumpărare a pachetului de energie electrică de la SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA se va anula, iar SC GOVORA SA va putea livra începând cu data de 15 ianuarie 2013 o putere electrică de numai 25MW, rezultată din producţia proprie, care este insuficientă pentru funcţionarea şi a celor 33 de societăţi comerciale.

Ca urmare, vă NOTIFIC, în calitate mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, acţionar unic al SC CET GOVORA SA, să procedaţi la achitarea datoriei restante de 3.705.484 lei cu termen scadent depăşit, până în data de 15 ianuarie 2013, urmând ca, în cazul în care nu vă conformaţi, să procedăm la sistarea furnizării de energie electrică către dumneavoastră, inclusiv acţionarea în instanţă pentru recuperarea creanţelor şi a accesoriilor calculate la acestea.ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe