Pulifrici Buican se crede “miezul din dodoaşcăÔÇ£

duminică, 10 iunie 2012

Pulifrici Buican se crede “miezul din dodoaşcăÔÇ£

Tiberiu Pîrnău

Deputatul Cristian Buican a căpătat apucături de mic satrap local, de dictator liliputan. Preşedintele PNL Vâlcea a luat-o razna de tot de când USL a ajuns la Putere, la ciolan. Individul acesta, prea mic pentru o funcţie atât de mare, crede că de-acum i se cuvine totul. Se crede un mic Ceauşescu în perioadă de glorie, pe când el e un biet Pulifrici.

Și ca să înţelegeţi de ce ne-am aplecat asupra lui Pulifrici Buican, vă povestesc un incident petrecut într-o secţie de votare, în ziua alegerilor, în localitatea Bujoreni. Pulifrici al PNL-ului intră intempestiv în secţia de votare, însoţit de doi, trei haidamaci ce-i seamană întru caracter. Cu o ţigară aprinsă în gură, cu alta-n mână, desfigurat, cu un rânjet de clovn reşapat, îi ia la întrebări pe membrii secţiei, de parcă el ar fi un fel de “miez din dodoaşcăÔÇ£. Iese la fel de rapid pe cum a intrat şi se întâlneşte în curtea imobilului respectiv cu un ziarist, fost coleg de partid din epoca PNȚCD. Cu acelaşi zâmbet de om dus cu capul îi şuieră acestuia printre dinţi: “Băi să-i transmiţi lui Pîrnău să pregătească banii, cei 800 de milioane, că am mai câştigat un proces. Să-i spui să-şi pună toate bunurile pe numele altcuiva, nu al soţiei, că-i voi lua şi ei banii şi ce are.ÔÇ£ ÔÇô aşa a răcnit ameninţarea la adresa unui ziarist, un deputat de Vâlcea, membru PNL. Bineînţeles că l-am sunat pe Pulifrici, dar între timp îi pierise curajul, şi de-abia a silabisit două-trei cuvinte.

Păi măi Pulifrici, ai toate şansele să fii un mare imbecil, hai să-ţi explic eu de ce ai câştigat cele două procese: 1. Prin intermediul tău, anumite judecătoare încearcă să se răzbune pe subsemnatul şi pe “Ziarul de VâlceaÔÇ£ pentru că le-am suflat afacerea “Alutus-MineaÔÇ£ de unde câştigau bani grei (apropo, vezi că Minea a ajuns la închisoare şi datorită dezvăluirilor “Ziarului de VâlceaÔÇ£!); 2. Mai slabe de înger, aceleaşi judecătoare ţi-au (nu am cum să folosesc pronumele de politeţe cu un ins de teapa ta, care ameninţă ziarişti ca ultimul golan din ghetou) dat aceste sentinţe datorită funcţiei vremelnice pe care o deţii în Parlament şi la Organizaţia Judeţeană PNL; 3. Ai câştigat în primă instanţă, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Procesele sunt deschise, aşa că NU AI CÂȘTIGAT NIMIC!; 4. Mi se pare ilară formularea judecătoarelor, că suntem obligaţi să publicăm în ziar hotărârile judecătoreşti. Extraordinar! Mai bine îşi fac ele gazete de perete şi-şi publică elucubraţiile juridice (ne referim acum strict la cele două cazuri)!; 5. Există indicii că la mijloc este vorba despre fapte de corupţie, iar organele de cercetare penală vor trebui să-şi facă datoria.

Ai înţeles, Pulifrici Buican! Nu ai cîştigat nimic! Fugi la muncă, nu la mână întinsă! Cum mama dracului, îţi imaginezi că poţi să câştigi sute de milioane de lei de la un ziarist care te-a criticat într-un editorial şi un articol? Noi muncim de dimineaţa până seara, nu ne pierdem timpul prin cârciumi sau lupanare! Într-un stat de drept, libertatea de exprimare este garantată prin lege!!! Iar critica respectivă a fost una decentă, asemănătoare cu o sută de alte articole ale unor colegi din presă, pe acelaşi subiect. Doamnelor judecătoare de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, v-ar plăcea să fie o presă de mucava în Vâlcea, să nu vă deranjeze “afacerileÔÇ£?! Aşa v-aţi dori, ar fi foarte confortabil. Iată că noi, “Ziarul de VâlceaÔÇ£, refuzăm să fim obedienţi şi să ne facem că nu vedem nimic! Cazul Alutus ÔÇô Minea este elocvent în ceea ce priveşte “onestitatea, imparţialitatea, celeritatea şi profesionalismulÔÇ£ anumitor judecători vâlceni.
În ceea ce-l priveşte pe Pulifrici Buican îi spunem să nu se bucure degeaba şi că ameninţarea lui nu valorează nici cât o ceapă degerată. A, uitasem, o întrebare: Cât costă un post de director la o instituţie publică deconcentrată? 

Definiţia cuvântului “pulifriciÔÇ£ - pulifrici s. m. (peior.) individ neînsemnat. Sursa: www.dexonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe