S-a lansat o carte istorică

vineri, 28 octombrie 2011

S-a lansat o carte istorică

www.criterii.ro

Mult dorita, mult aşteptata lansare a cărţii „Cazul Gutău, o dramă sub ochii noştri” a avut loc într-un cadru deosebit şi cu o participare numeroasă. 
Pentru a intra în atmosfera lansării trebuie precizat faptul că această carte poate fi considerată o carte istorică având în vedere subiectul abordat şi, citez din declaraţia autorului Gheorghe Smeoreanu - „Toate marile cărţi au existat înaintea autorilor”, pentru că faptele există mereu în jurul nostru dar este nevoie de oameni de talent ca să le descopere şi să le aştearnă pe hârtie.
Cartea este ca un dosar în care se tratează „Cazul Gutău” începând „cu acea nenorocită zi de ianuarie” în care se face o trecere nefirească a omului Gutău, din biroul său de primar, spre arest. Este o sfidare a logicii.

Autorii şi-au propus să se adreseze opiniei publice prin intermediul acestei cărţi, pentru ca aceasta să cunoscă pe larg culisele acestui caz, trăirile unui om, ale familiei sale, ale unei întregi comunităţi. Dacă opinia publică din Vâlcea este edificată în ceea ce priveşte „Cazul Gutău”, cea naţională cunoaşte mult mai puţine detalii. Cartea va fi difuzată şi în reţelele naţionale.

(Emanoil Popescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe