Liberalul Emilian Frâncu rămâne lider al activităţii Senatului

duminică, 2 octombrie 2011

Liberalul Emilian Frâncu rămâne lider al activităţii Senatului

Biroul parlamentar al senatorului Emilian Frâncu realizează permanent o statistică a activităţii senatorilor României. Este util ca publicul, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, să cunoască astfel de aspecte ale activităţii parlamentare. Este, credem noi, un instrument util şi mass-media, dar şi societăţii civile prin organizaţiile sale care observa cu atenţie viaţa politică.

Rapoartele realizate săptămânal şi care centralizează activitatea întregului mandat senatorial 2009-2011 (până în prezent) indică drept lider al activităţii Senatului, pe cinci paliere importante, pe senatorul liberal Emilian Frâncu. Este vorba de: a) numărul iniţiativelor legislative, b) numărul declaraţiilor politice, c) numărul întrebărilor, d) numărul interpelărilor, e) numărul interpelărilor către primul ministru. Puteţi consulta statistica prezentată în fişierul din attachment.
Activitatea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, a Parlamentului în întregul său, este una complexă, iar aceşti indicatori, măsuraţi prin prezentul Raport, arată doar unele din aspectele sale, cele măsurabile cantitativ.

„Este de recomandat ca atât mass-media, cât şi societatea civilă, să prezinte ACUM în mod constructiv şi critic procesele ce definesc activitatea parlamentară, pentru a putea de acum încolo să se reconstruiască încrederea pierdută în instituţia esenţială a democraţiei. Nu trebuie uitate atunci când vorbim de Parlament, în analize de fond: rolul politic al Parlamentului prin dezbaterile şi negocierile ce au loc acolo, rolul de formulare şi avizare a politicilor publice care se realizează în comisii, preocuparea parlamentarilor pentru sprijinirea circumscripţiilor pe care le reprezintă in ansamblu dar si a cetăţenilor de acolo, precum si rolul de reprezentare a României in relaţia cu alte parlamente din lumea întreagă.

Această statistică pe care o prezentăm azi publicului nu este menită să arate că unii lucrează mai mult şi alţii mai puţin! Fiecare parlamentar are libertatea sa îşi aleagă strategia proprie de activitate politică şi de reprezentare a cetăţenilor. Este important însă că Parlamentul funcţionează, în ciuda încrederii scăzute pe care populaţia o are in el, iar indicatorii prezentaţi azi sunt doar o parte a imaginii lui de ansamblu. Vom prezenta trimestrial aceste statistici, crezând cu tărie în utilitatea lor, pentru ca cetăţenii României sa îşi facă o imagine mai apropiata de realitate fata de instituţia Parlamentului", crede senatorul Emilian Frâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe