Actualul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, nu este un primar, ci semi-primar!

duminică, 9 octombrie 2011

• Mircia Gutău s-a înscris oficial în UNPR Vâlcea şi a lansat un atac la adresa edilului-şef:

„Actualul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, nu este un primar, ci semi-primar!"

• „Nu am cerut niciodată consilierilor municipali să blocheze activitatea din primărie. Din contră, îi voi ruga să sprijine acţiunile actualului primar, să se facă investiţii. Pentru că, până la urmă, un blocaj al primarului ar duce la o răzbunare pe propriul electorat care m-a votat ca să fac aceste proiecte", a mai spus Mircia Gutău

Vineri, 7 octombrie, la sediul Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Vâlcea a avut loc o importantă conferinţă de presă susţinută de liderul judeţean al acestei formaţiuni politice, deputatul Dan Constantin Mazilu, dar şi de fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău. Alături de cei doi s-a aflat şi preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Udubae. În deschiderea conferinţei de presă, deputatul Dan Mazilu a declarat: „Scopul conferinţei noastre de astăzi este anunţul pe care vreau să îl fac în calitate de preşedinte al UNPR Vâlcea. Anunţul este acela că domnul Mircia Gutău, pe care îl cunoaşteţi cu toţii, fostul primar al Râmnicului şi, sper eu, viitorul primar al municipiului, s-a înscris în formaţiunea noastră politică. Sper să facem o echipa bună, sper să avem cât mai multe realizări şi să fie într-un ceas bun!".
Fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a declarat la rândul său: „Am ales să intru în UNPR datorită faptului că sunt liber de contract, după cum ştiţi. Am dorit să intru într-un partid aparent mic, dar cu oameni mari şi a contat foarte mult prezenţa domnului Mazilu ca preşedinte al UNPR Vâlcea. Îl cunosc de foarte mult timp, este un om de calitate, care îţi este prieten şi la greu, nu numai când eşti în vârful piramidei. Un alt motiv pentru care am intrat în UNPR este că acesta este un partid apropiat de PDL. Nu o să-mi reneg niciodată originea. Am fost 16 ani membru al Partidului Democrat, am foarte mulţi prieteni în PDL, pe care îi respect, i-am respectat şi îi voi respecta în continuare. Să nu vă aşteptaţi de la mine să arunc cu gunoi asupra colegilor cu care am muncit foarte mult timp. Vreau doar să le dau o şansă, mai ales celor care au spus că rolul meu nu a fost semnificativ în câştigarea alegerilor de către Partidul Democrat, ca să demonstreze ei singuri că pot câştiga şi pot realiza mai mult fără sprijinul meu. Nu vreau să fiu o povară pentru colegii mei din Partidul Democrat Liberal, iar eu, în noul partid, vreau să demonstrez că pot să mă ridic din nou şi pot să ajung din nou acolo unde am fost. Începând de luni mă voi ocupa de organizaţie, voi încerca să fac ceea ce am făcut şi în cadrul Partidului Democrat. Voi face organizaţii pe cartiere, pe secţii de votare, în aşa fel încât, în anul 2012, indiferent când vor fi alegerile, obiectivul pe care mi l-am propus să se poata realiza. Asta indiferent că voi fi eu candidatul UNPR-ului sau altcineva. Obiectivul pentru această organizaţie este acela de a câştiga fotoliul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea".

„Am ştiut să colaborez cu toţi consilierii din acea perioadă, indiferent că au fost de la PNL sau PSD"

Preşedintele UNPR Vâlcea, Dan Mazilu, a spus că la următoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al UNPR va propune ca Mircia Gutău să primească funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a partidului. În ceea ce priveşte previziunile despre viitoarele alegeri locale din 2012, Mircia Gutău a precizat că este obligatoriu să se facă un sondaj şi cel care va fi cel mai bine plasat dintre UNPR şi PDL, acela să fie candidatul. Oricum, candidatura la Primăria Râmnicului se va anunţa cu o lună înainte de alegeri.
„Mare parte din investiţiile şi proiectele din Râmnic au fost semnate în octombrie 2009, în biroul domnului ministru Murgeanu, în prezenţa mea. Vreau să vă mai spun un singur lucru, pe care nu l-am spus până acum. Un merit extraordinar pentru aceste proiecte, pentru faptul că municipiul Râmnicu Vâlcea a fost desemnat pol de dezvoltare urbană, i se datorează organizaţiei PNL din judeţul Vâlcea. La acea vreme era preşedinte domnul Frâncu. Chiar ţin minte că l-am rugat pe domnul Monceanu să-l roage pe domnul Frâncu să facă demersurile necesare ca municipiul Râmnicu Vâlcea să poată fi declarat pol de dezvoltare urbană. Dacă vreţi, de aici a plecat acest succes al municipiului Râmnicu Vâlcea. Am ştiut să colaborez cu toţi consilierii din acea perioadă, indiferent că au fost de la PNL, de la PSD, iar pentru acest lucru eu cred că trebuie să-i mulţumesc atât domnului Monceanu, cât şi domnului Frâncu, pentru că s-au zbătut ca municipiul Râmnicu Vâlcea să fie declarat pol de dezvoltare urbană. Astfel s-a reuşit că Primăria Râmnicului să atragă zeci de milioane de euro.
Nu am cerut niciodată consilierilor municipali să blocheze activitatea din primărie. Din contră, îi voi ruga să sprijine acţiunile actualului primar, să se facă investiţii. Pentru că, până la urmă, un blocaj al primarului ar duce la o răzbunare pe propriul electorat care m-a votat ca să fac aceste proiecte. Eu îi vor ruga să-l susţină pentru ca aceste proiecte să fie finalizate, pentru că ele sunt o mândrie a mea, absolut toate sunt iniţiate de persoana mea. Aş vrea să îmi spuneţi un proiect nou care a fost finalizat şi care n-a fost iniţiat de Mircia Gutău. De aceea nici nu-i voi ruga pe colegi să mă urmeze. Fiecare este liber să facă ceea ce vrea. Eu nu voi încerca să blochez activitatea primăriei, din contră, dacă au nevoie de sprijinul meu, îl voi acorda", a mai sublinat fostul primar al Râmnicului.

„Teoretic s-au făcut restructurări de 200 de oameni la primărie, practic s-au angajat 300"

În continuare, Mircia Gutău a mai declarat: „Din punctul meu de vedere şi al mai multora, actualul primar Romeo Rădulescu nu este primar, ci semi-primar, pentru că un primar, ca să fie primar, trebuie să câştige consiliul local şi postul de primar. Atât timp cât ai câştigat doar postul de primar, eşti doar semi-primar. Îi doresc să devină primar în adevăratul sens al cuvântului.
În ceea ce priveşte măsurile luate de Guvern în ultima vreme, Mircia Gutău a susţinut că foarte multe dintre acestea erau necesare: „Oricât am încerca să vorbim şi să spunem că nu acesta este adevărul, acesta este. Din păcate, acestea nu au fost duse până la final. Am o deosebită stimă pentru domnul prim-ministru Boc, face nişte eforturi extraordinare, dar, din păcate, măsurile luate nu sunt duse până la capăt. Şi am să vă dau un singur exemplu, local. În 2010, s-a dat acea ordonanţă de limitare a numărului de angajaţi în administraţiile publice locale. Era o măsură pe care eu o aşteptam de mult timp, pentru că existau foarte mulţi oameni care nu-şi făceau treaba cum trebuie, dar de care nu puteai scăpa conform legilor care erau atunci. În momentul în care s-a dat această ordonanţă, românul, cum este inventiv - şi la nivelul ţării, cam toţi au procedat aşa - a încercat să elimine din cadrul primăriilor un număr substanţial de oameni ca să ajungă la numărul impus de Guvern şi şi-a constituit în paralel o societate comercială cu capital 100% al primăriei, care, de fapt, a înghiţit pe toţi cei disponibilizaţi, la care am constatat că mai adaugă. Dacă vorbim realitatea, teoria e una şi practica e alta. Teoretic s-au făcut restructurări de 200 de oameni la primărie, practic s-au angajat în plus 300. Iar acest lucru n-ar fi fost atât de deranjant dacă s-ar vedea efectiv în imaginea oraşului. Din păcate, nu se vede!".

Gutău spune că Rădulescu face aceleaşi lucruri pe care le făcea când era viceprimar

Despre alegerile din cadrul PDL Vâlcea de acum zece luni şi despre relaţia tensionată dintre primarul Romeo Rădulescu şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, fostul edil-şef al Râmnicului a dezvăluit: „Atunci când a venit Eusebiu Veţeleanu la mine şi m-a întrebat cum văd aceste alegeri şi pe cine aş susţine, primul lucru pe care i l-am spus a fost că vreau să fie uniţi în continuare, aşa cum au fost cât am condus eu Primăria Râmnicului. Trebuie să recunosc că atunci am fost o echipă extraordinară şi am avut doi viceprimari foarte buni, mă refer aici la Eusebiu Veţeleanu şi la Romeo Rădulescu. În momentul în care Sebi mi-a spus că domnul Romeo Rădulescu a hotărât să-l sprijine pe Bulacu, atunci i-am spus să fie uniţi şi să susţină toată echipa pe Bulacu, pentru ca diferenţa între Jurcan şi Bulacu, ca valoare, este foarte mică, dar fiind un om nou, poate veni cu un plus în organizaţie. Apoi, am înţeles că domnul Rădulescu şi-a schimbat opţiunea, a ţinut cu domnul Jurcan, eu n-am mai putut comunica cu ei şi de aici s-au produs acele divergenţe. Am recunoscut că şi Sebi a greşit, pentru că nu trebuia să facă acele intervenţii publice în afara partidului, ci trebuia ca lucrurile să fie rezolvate în interiorul partidului. Dar de la aceste greşeli din partea lui Sebi până la a lua decizii, ca primar, să-i iei toate atribuţiile de serviciu, telefonul, maşina, eu zic că e o diferenţă foarte mare. Astfel de lucruri eu nu le-am făcut nici adversarilor mei politici. Este o mare greşeală pe care a făcut-o Romeo Rădulescu şi o spun public, nu este posibil să plăteşti un viceprimar cu peste 30 de milioane de lei vechi şi să nu facă nimic şi să angajezi un city-manager pe care să-l plăteşti tot cu atât şi să facă el respectiva muncă. Ce pot să-l mai sfatuiesc pe Romeo Rădulescu este că nu lucrează în echipă. Nu poţi să conduci un municipiu făcând aceleaşi lucruri pe care le făceai când erai viceprimar. Municipiul este condus pe alte principii şi să foloseşti întreaga echipă".
În ceea ce priveşte candidatul UNPR la Primăria Râmnicului, Mircia Gutău a specificat că are mai multe variante de nume, pe care nu a vrut să le dezvăluie. În cazul în care se va pune problema la Centru ca UNPR şi PDL să meargă cu un candidat unic, se va respecta decizia de la Bucureşti. Mircia Gutău a negat că va candida pentru Consiliul Judeţean Vâlcea în cazul în care i se vor rezolva problemele în justiţie. În acelaşi context, deputatul Dan Mazilu a precizat că dacă Mircia Gutău va putea candida la alegerile viitoare, cu siguranţă va fi candidatul UNPR-ului. Pe lângă acestea, Mircia Gutău a ţinut să le mulţumească politicienilor de la PSD, Ion Cîlea şi Dumitru Persu, pentru poziţia elegantă şi demnă pe care au avut-o.

„Cred că ruptura de la vârful Primăriei Râmnicului este definitivă"

Tot Mircia Gutău a mai spus că nu regretă că l-a propulsat pe Romeo Rădulescu, pentru că a făcut împreună cu el şi cu Eusebiu Veţeleanu o echipă formidabila, dar că, din pacăte, Romeo Rădulescu nu s-a ridicat la pretenţiile şi responsabilităţile postului de primar al Râmnicului, ci a continuat să rămână pe structura de viceprimar.
În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul Cosmin Constantinescu, Mircia Gutău a declarat: „Îl consider un băiat de valoare, dar, din păcate, a fost rău îndemnat, rău sfătuit. Din punctul meu de vedere, i s-a stricat viitorul politic. Este un băiat prea tânăr ca să-l foloseşti, să-l asmuţi împotriva unor consilieri, chiar dacă îţi sunt adversari politici. Mă refer aici la Gigi Matei şi la alţi consilieri cu experienţă. Chiar dacă nu-i agreezi, chiar dacă nici ei nu stau foarte bine, dar, totuşi, au 11 ani de consiliu local. Tu, venit proaspăt în Consiliul Local, nu ai dreptul, nu e moral să-i ataci tot timpul. Atacându-i aşa, va avea viitorul pe care l-a avut domnul Bogdan Pistol. Deci se stinge repede. E o greşeală mare de strategie. Şi domnul Pistol era un tânăr deştept, cu fler, dar a fost sfătuit prost. A fost îndrumat prost, a greşit. Odată ce ţi se pune pecetea de îngâmfat, nu ţi-o mai şterge nimeni. Nu m-a dezamăgit Cosmin Constantinescu, dar spun că eu n-aş fi procedat aşa cu el, nu l-aş fi folosit ca o săgeată, să lupte cu adversarii mei. Dacă eşti bărbat şi eşti cu adevărat primar, te lupţi tu direct. Nu foloseşti un coleg de-al tău mai mic să-l bagi în acest război din care a avut de pierdut. Eu cred că ruptura de la vârful primăriei este definitivă. Nu ştiu de unde a pornit acest scandal. Unii spun că de la acele alegeri din PDL, dar eu cred că substratul este altul. Nu vreau să mă bag, fiecare are viaţa lui. Eu vreau să-i determin să se unească şi să facă lucrurile să meargă aşa cum trebuie. Eu n-am făcut asemenea lucruri cu adversarii politici care mă atacau. Nu o luaţi ca pe un atac la adresa lui Romeo Rădulescu. Este doar ceea ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost primar".

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe