Modernizarea staţiunii Ocnele Mari, în atenţia senatorului Emilian Frâncu

duminică, 8 mai 2011

Modernizarea staţiunii Ocnele Mari, în atenţia senatorului Emilian Frâncu

Săptămâna trecută, senatorul liberal Emilian Frâncu a adresat o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, cu următorul conţinut: „Deschiderea sezonului estival este o foarte bună ocazie de a evidenţia importanţa turismului pentru economia românească, precum şi implicarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în dezvoltarea şi promovarea obiectivelor şi atracţiilor cu caracter recreativ. Deja, cele două contracte - privind extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata şi reabilitarea şi modernizare DJ 648 - semnate recent şi finanţate din fonduri europene, semnalează intenţia de a transforma judeţul Vâlcea într-o destinaţie aflată în topul preferinţelor românilor şi nu numai.

Cu toate acestea, mai sunt încă numeroase atracţii care nu sunt valorificate la potenţial maxim, fiind neglijate de foarte mult timp. Un exemplu îl constituie staţiunea Ocnele Mari, unde nu s-au mai făcut investiţii semnificative în domeniul hotelier, balnear sau economic de cel puţin 20 de ani, aceasta depinzând în continuare de cele două ştranduri construite în anii '70 şi concesionate unei firme care nu le-a adus aproape deloc îmbunătăţiri. A apărut, din fericire, o punere spectaculoasă în valoare a salinei de lângă localitate, dar cu o floare nu se face primăvară.

Având în vedere gradul sporit de interes pe care, cel puţin la nivel naţional, îl vor genera proiectele demarate sau finalizate deja în judeţul Vâlcea, vă rog să-mi comunicaţi: dacă şi cum intenţionează MDRT să continue investiţiile în judeţ şi dacă se au în vedere posibile investiţii în zona staţiunii Ocnele Mari; dacă se preconizează desemnarea judeţului Vâlcea ca zonă principală de destinaţie turistică introdusă în ofertele şi traseele prioritare pentru turismul internaţional de excelenţă".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe