Sparle si soparle

miercuri, 6 aprilie 2011

Sparle si soparle

• „Şobolanii părăsesc întotdeauna nava care se scufundă”, un principiu după care s-a ghidat foarte bine un acţionar semnificativ de la SC Oltchim SA. Astfel, marţi, SIF Oltenia şi-a lichidat participaţia de 6,5% pe care o deţinea la combinatul chimic vâlcean, prin intermediul unor tranzacţii speciale efectuate pe Bursă prin care a încasat circa 10 milioane lei (2,4 milioane euro). În acest fel, directorul Roibu mai rămâne acum să se lupte doar cu acţionarul minoritar PCC, asta în condiţiile în care „nemţii” au spus că nu au fost implicaţi în tranzacţiile de marţi cu titluri Oltchim. Pe lângă toate acestea, Roibu se mai poate confrunta cu pericolul (re)intrării unui director de la PCC în consiliul de administraţie, întrucât reprezentantul SIF Oltenia, Denisa Drăgoescu, trebuie să se retragă din acest for.

• Nu înţelegem de ce purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea trimite drepturi la replică ale chestorului Ion Stoica la toate redacţiile de ziar din Râmnicu Vâlcea, asta în condiţiile în care articolul care făcea referire la şeful IPJ Vâlcea a fost publicat de săptămânalul... „Jurnalul de Argeş”???

• Iată că un cititor al ediţiei electronice a ziarului nostru ne dă dreptate: „«Aruncatul banilor» este sport naţional la OLTCHIM? Totuşi, domnul Roibu este un om foarte capabil, indiferent de ce spun unii sau alţii. Problema este că uitându-mă şi eu, ca un cetăţean cu acces la net, pe site-ul OLTCHIM la declaraţiile de avere - venituri salariale ale directorilor de la această societate - am văzut unde este nevoit să arunce domnul Roibu cu adevărat banii. Există salarii mai mari ca al preşedintelui Băsescu pentru aceşti directori”.

• Lupte acerbe au fost marţi la Partidul Conservator Vâlcea, pe fondul numirilor provizorii realizate de preşedintele interimar Jenică Poenaru. Astfel, la şedinţa Biroului Judeţean la PC Vâlcea, a ieşit câştigătoare tabăra lui Nicolae Gheorghe (exlcus recent din conducere), asta pentru că patronul de televiziune din Boişoara a reuşit să plaseze „pioni” foarte importanţi pe tabla de şah: Sorin Petrescu, numit secretar coordonator şi un anume Giuran, care a fost desemnat preşedinte executiv. În aceste condiţii, Nicolae Gheorghe are „artileria” pregătită să se răzbune pe cei care l-au detronat din fruntea partidului în luna martie. După o astfel de zi „încinsă”, cei cinci primari PC (din Lăpuşata, Lădeşti, Mateeşti, Păuşeşti Măglaşi şi Vaideeni) au fost la Restaurantul Belvedere să se „răcorească”.

• Primarul din Slătioara, Sorin Romcescu, s-a săturat să bată toată ziua uliţele şi coclaurile din comună şi a „şters-o englezeşte” tocmai în... Malta. De aici, va promova timp de câteva zile frumuseţile Depresiunii Horezu, pentru că primarul din Slătioara este singurul reprezentant din judeţul Vâlcea invitat la un seminar pe teme de turism.

• L-am prins cu minciuna pe prefectul Petre Ungureanu: acesta a declarat luna trecută prin toată presa locală că l-a dat în judecată pe avocatul Petre Grigore, după ce ultimul dintre ei i-a adus acuzaţii grave omului care reprezintă Guvernul în teritoriu. „Minciună în falş”, am spune noi, pentru că avocatul Petre Grigore nu a primit, până astăzi, nici un fel de citaţie şi nici nu se află pe rolul instanţei de judecată vreun proces intentat de Petre Ungureanu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe