Unirea Acvarim cu Apavil, amânată din nou

duminică, 16 mai 2010

Unirea Acvarim cu Apavil, amânată din nou

Noul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, a amânat din nou fuziunea dintre cei doi operatori de apă din judeţ, putând sub semnul întrebării cele 100 de milioane de euro pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziţia judeţului Vâlcea pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canal din şase localităţi vâlcene. Acesta a solicitat săptămâna trecută retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliul Local a punctului care privea fuziunea dintre Apavil şi Acvarim pe motiv că trebuie să mai studieze  problema.

„Din câte am văzut eu, Apavil intenţionează ca, până în 2013 să crească preţul la apă cu 50 la sută, iar la canalizare cu până la 100 la sută. Eu nu sunt de acord cu nici un fel de majorare a preţurilor până în 2013”, a precizat noul edil al Râmnicului. Actele de fuziune trebuiau semnate încă de la jumătatea lunii februarie, dar arestarea primarului Mircia Gutău a creat un haos fără precedent în administraţia locală, astfel că semnarea documentelor s-a amânat până la alegerea unui nou primar.

Fuziunea celor două societăţi, una aflată în subordinea Consiliul Local şi cealaltă în subordinea Consiliului Judeţean este o condiţie esenţială pentru accesarea fondurilor pe care Uniunea Europeană le oferă pentru reabilitarea sau realizarea reţelelor de apă şi canal din judeţ. Negocierile dintre Primăria Râmnicului şi Consiliul Judeţean pentru fuziunea celor doi operatori durează de mai bine de trei ani, dar de fiecare dată conducerea municipalităţii râmnicene a reuşit să le blocheze.

Abia la sfârşitul anului trecut primarul Mircia Gutău şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea au reuşit să ajungă la un compromis în ceea ce priveşte structura acţionariatului noii societăţi, dar pentru finalizarea documentaţiei de fuziune, primarul Gutău trebuia să depună în Consiliul Local al Râmnicului cererea de intrare în Asociaţia APA. Primarul Rădulescu a reuşit totuşi să amâne din nou luarea unei decizii în privinţa aderării Acvarim la Asociaţia APA, astfel că şi fuziunea dintre cei doi operatori s-a amânat pe o perioadă nedeterminată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe