Reabilitarea iluminatului pe Calea lui Traian va costa Primăria 1,13 milioane euro

duminică, 7 februarie 2010

Reabilitarea iluminatului pe Calea lui Traian va costa Primăria 1,13 milioane euro

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat recent studiul de fezabilitate la obiectivul de investiţie „Reabilitare instalaţie de iluminat public pe Calea lui Traian, între pasarela Nord şi Peco Troianu”, la valoarea de 4,65 milioane lei (1,13 milioane euro).

În prezent, sistemul de iluminat public din zonă este un ansamblu de instalaţii şi echipamente vechi şi noi (reabilitate sau modernizate), caracterizat prin neomogenitate, diversitate, neuniformitate atât din punct de vedere constructiv cât şi din punct de vedere funcţional. „Reabilitarea iluminatului public se va realiza prin utilizarea corpurilor de iluminat cu leduri. Corpurile de iluminat cu leduri este soluţia eficientă a viitorului. Becurile cu leduri se remarcă atât prin consumul redus de energie cât şi prin numărul ridicat de ore de funcţionare (de ordinul zecilor de mii).

Reprezintă metoda adoptată în prezent în lume pentru eficientizarea consumului de energie. În acest moment reprezintă o soluţie viabilă în utilizarea ca lumină de veghe, iluminarea spaţiilor publice, iluminarea de exterior, ilumnarea casetelor de reclame. Pentru realizarea unei soluţii plastic arnbientală, stâlpii se aşează bilateral faţă în faţă cu renovările specifice fiecărei intersecţii de străzi cu Calea lui Traian. Corpurile de iluminat se montează de regulă câte unul, acolo unde este necesar câte 2 sau 3 pe stâlpi (în intersecţii de străzi), spre carosabil la înălţimea de 10 m.

Pe traseul care traversează zona centrală între intersecţia cu strada Dacia şi intersecţia cu strada Constantin Brâncoveanu, stâlpii vor primi suplimentar câte un corp de iluminat pietonal, aşezat la o înălţime de 4 m. Pe tot traseul reabilitat stâlpii vor fi echipaţi cu accesorii privind amplasarea de aranjamente florale.

Pe traseul pietonal, atât ziua dar mai ales noaptea, stâlpii şi corpurile de iluminat propuse alături de alte elemente de mobilier urban (bănci de odihnă, coşuri de gunoi, jardiniere şi spaţii verzi amenajate şi plantate, pavaje, panouri afisaj) dar şi de designul şi culorile folosite în amenajările spaţiilor comerciale, vor participa la realizarea unui spaţiu arhitectural-ambiental adecvat şi integrat standardului european. Pe stâlpii de iluminat nu se vor monta instalaţii de fibră optică sau cablu TV”, se precizează printre altele în raportul întocmit de viceprimarul Romeo Rădulescu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe