Hartă socială pentru judeţul Vâlcea

miercuri, 20 ianuarie 2010

Hartă socială pentru judeţul Vâlcea

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care aparţine de Consiliul Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu o fundaţie au accesat un proiect finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), Fondul pentru Organizaţii Neguvernamentale (Fondul ONG). Administratorul Fondului în România este Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Scopul principal al acestui proiect constă în armonizarea serviciilor sociale oferite de furnizori şi identificarea priorităţilor judeţene în domeniul protecţiei sociale prin elaborarea hărţii sociale judeţene. Finanţarea nerambursabilă în cadrul proiectului este de 71.189 de euro, Fundaţia „Inimă pentru Inimă” asigurând din fonduri proprii 10% din valoare proiectului. Proiectul se va desfăşura pe parcursul unui an, în perioada 1 decembrie 2009 – 31 noiembrie 2010.

Proiectul este un demers ştiinţific care urmăreşte să stabilească priorităţile judeţene în domeniul protecţiei sociale printr-o analiză detaliată a zonei, centrată pe fiecare localitate în parte, să pună la dispoziţia actorilor sociali informaţiile necesare pentru identificarea alternativelor în vederea soluţionării unor probleme sociale specifice.

Prin strategia de implementare a proiectului se urmăreşte să se colecteze din fiecare localitate informaţii cu privire la problemele sociale şi nevoile specifice precum şi informaţii cu privire la furnizorii de servicii sociale din comunitatea respectivă. La finalul proiectului, toate aceste informaţii vor fi distribuite într-o formă accesibilă către toţi furnizorii de servicii sociale sub forma „Ghidului informativ al serviciilor sociale din judeţul Vâlcea” sau a „Hărţii sociale a judeţului Vâlcea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe