Bogdan Pistol sau ÔÇ£ţiganul” care ajunge împăratÔǪ

miercuri, 30 septembrie 2009

Bogdan Pistol sau “ţiganul” care ajunge împărat…

De Tiberiu Pîrnău
Bogdan Pistol este unul dintre tinerii politicieni vâlceni pe care-i admir sincer. Poate că este chiar singurul. Îl admir şi îl respect pentru ambiţie, pentru discursul coerent şi pentru inteligenţa nativă. Nu vreau să vorbesc despre caracter pentru că această trăsătură umană nobilă suferă mutaţii, în timp, la toţi oamenii politici, indiferent de vârsta lor.

Sunt unul dintre ziariştii care de-a lungul timpului l-am promovat constant pe Bogdan Pistol, trăind cu convingerea că scena politică are nevoie de sânge tânăr, de oameni cu dorinţă de a a face o altfel de politică. Să lucreze într-un procent de 0,0001 la sută şi în folosul cetăţenilor, nu numai în beneficiul găştii de partid. I-am acordat toată încrederea mea, l-am susţinut sincer şi am ţinut la el, ca la fratele meu. Tocmai de aceea mi-am permis să-i subliniez şi părţile negative, să i le evidenţiez, să-i spun verde-n faţă atunci când greşeşte. I-am spus şi îi spun ca unui frate, că greşeşte când jigneşte colegi de partid şi ziarişti, indiferent din ce mediu jurnalistic provin aceştia. L-am privit zilele trecute la emisiunea domnului Silviu Popescu şi nu l-am recunoscut.

 Cu faţa transfigurată, cu atitudine superioară, infatuat şi persiflant. A făcut greşeli pe bandă rulantă. Greşeli care nu-i sunt premise unui lider politic autentic şi onorabil. În calitate de invitat şi-a permis să jignească moderatorul şi să-i dea lecţii de gramatică unui profesor de limba română. În argou “l-a luat la mişto” pe jurnalistul Silviu Popescu, care l-a şi trimis la plimbare pe imberbul politician, aşa cum era normal. Surprinzător este faptul că ziaristul respectiv l-a susţinut pe Bogdan Pistol în foarte multe împrejurări şi ziarul Curierul de Râmnic, care-i aparţine aceluiaşi om de presă, a promovat obiectiv toate evenimentele din sânul PNL Vâlcea, înclinând uşor balanţa spre tabăra  Buican-Pistol. În aceste condiţii, nu am înţeles atitudinea şi limbajul arogant folosit de preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Râmnicu Vâlcea.

Nu există nici o justificare pertinentă în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în emisiunea respectivă. În calitate de invitat, de om politic, Bogdan Pistol ar fi trebuit să aibă o atitudine decentă, de respect faţă de moderator, om care ar putea să-i fie tată. Şi poate că din punct de vedere spiritual, Silviu Popescu, remarcabil om de presă, chiar este unul dintre părinţii, care l-au creat ca politician, care i-au acordat încredere şi i-au dat valoare în judeţul Vâlcea lui Bogdan Pistol, un ilustru anonim până mai ieri. Nu ştiu dacă scuzele tardive ale tânărului politician vor putea şterge multă vreme de-acum înainte scuipatul din obrazul lui Silviu Popescu şi din al presei vâlcene…      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe