Educaţie pentru 7000 de vâlceni

duminică, 23 august 2009

Educaţie pentru 7000 de vâlceni

Vâlcenii care doresc să îşi îmbogăţească anumite cunoştinţe din diferite domenii, indiferent de vârsta pe care o au vor avea această şansă, datorită un proiect la care a aplicat şi Biblioteca Judeţeană Vâlcea. Instituţiei i s-a aprobat recent un grant de 15.000 de euro. Banii vor fi folosiţi pentru implementarea programului sectorial Grundtvig „Parteneriate pentru învăţare”, fiind vorba despre un proiect plurinaţional care a fost aplicat şi la alte instituţii de cultură din ţări precum Cehia, Polonia, Italia şi Portugalia.

Proiectul vine în special în întâmpinarea nevoilor de predare sau învăţare ale adulţilor şi se adresează instituţiilor sau organizaţiilor care asigură sau facilitează educaţia acestora. Proiectul a fost conceput de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea în funcţie de nevoile comunităţii, astfel încât, în cadrul acestuia, se vor derula patru astfel de activităţi. „Vom derula un proiect pentru familiile care au copii cu autism, apoi unul privind acordarea de asistenţa pentru familiile tinere aflate în dificultate.

De asemenea, vom desfăşura un program pentru pensionari, în vederea desprinderii noţiunilor de utilizare a calculatorului şi învăţarea unei limbi străine şi vom mai avea activităţi pentru tinerii şomeri”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Vâlcea, Sanda Constantinescu. În cadrul acestui proiect, orice organizaţie din domeniul educaţiei adulţilor, din sistemul formal, non-formal sau informal va avea dreptul să participe la programul Grundtvig.

Sunt vizaţi mai ales beneficiari din categorii şi contexte sociale vulnerabile sau marginalizate, cu precădere persoanele vârstnice sau cei care au ieşit din sistemul formal de educaţie fără calificări de bază, pentru a le oferi oportunităţi alternative de educaţie. Proiectul şi-a propus ca, până în 2013, aproximativ 7000 de persoane să beneficieze de educaţie, în diverse domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe