Comcereal garantează credite pentru firme din grupul Boromir

duminică, 23 august 2009

Comcereal garantează credite pentru firme din grupul Boromir

Compania de panificaţie şi morărit Comcereal Vâlcea (CVAL), membră a grupului Boromir, va garanta cu o serie de active, printre care imobile şi cereale, mai multe facilităţi de credit în valoare de 39,5 milioane de lei (9,4 milioane de euro) şi 10 milioane de euro contractate de trei firme din acelaşi grup de la ING Bank NV.

Primul credit, în valoare de 19,9 milioane de lei (4,7 milioane de euro), a fost contractat de firmele Boromir Ind. împreună cu societatea Moara Cibin din Sibiu. Cel de-al doilea credit, în valoare de 19,5 milioane de lei (4,6 milioane de euro) şi 10 milioane de euro, a fost contractat de aceleaşi firme, împreună cu societatea Boromir Prod Buzau (SPCU).

Creditele acordate de ING vor fi garantate cu cinci imobile aflate în proprietatea Comcereal Vâlcea, majoritatea dintre aceastea fiind situate în municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi în localitatea Drăgăşani şi alte comune din judeţ. În plus, societatea va garanta creditele şi cu alte creanţe, printre care stocurile de grâu deţinute, poliţele de asigurare precum şi conturile bancare ale companiei.

Decizia de constituire a garanţiilor pentru contractarea creditelor va fi supusă votului în cadrul AGA din data de 25 septembrie.

Grupul Boromir, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, deţine fabrici de pâine în Buzău, Vâlcea, Sibiu, Mediaş şi Deva, Moara Cibin din Sibiu, Moara Slobozia, două unităţi de tip Comcereal la Sibiu şi Vâlcea, precum şi societăţile Amylon şi Extrasib, ambele din Sibiu.

Producatorul a finalizat anul trecut cu afaceri de 148 de milioane de euro şi peste 2.600 de angajaţi, alţi concurenţi pe piaţa de panificaţie fiind producătorii Vel Pitar, Dobrogea Grup, Titan Bucureşti şi Pambac Bacau.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile firmei a fost realizată în luna mai, când Eurostar Invest Buzău a cumparat de la SIF Oltenia (SIF5) 13,19% din acţiunile Comcereal, pentru suma de 0,46 milioane de lei. Transferul s-a realizat la pretul de 7,5 lei/acţiune, o cotaţie cu 50% mai mare faţă de nivelul de referinţă.

La această cotaţie, capitalizarea firmei se ridică la peste 3,5 milioane de lei. În urma tranzacţiei, societatea Eurostar Invest Buzau, parte şi ea a grupului Boromir, a preluat 94,5% din capitalul social al societăţii din Vâlcea.
Comcereal Vâlcea are un capital social de 1,1 milioane de lei, divizat în 466.678 de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.
Sursa: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe