Sparle si soparle

miercuri, 29 aprilie 2009

Sparle si soparle

• O echipă de la Realitatea TV va fi prezentă la procesul privitor la dizolvarea Consiliului Local Dăeşti, care va avea loc în data de 5 mai la Tribunalul Vâlcea. Există unele informaţii că apropiaţi ai primarului Dobre exercită presiuni asupra magistraţilor vâlceni pentru a nu se dizolva consiliul local. Legea este, însă, foarte clară în acest sens, iar procurorii DNA sunt deja cu ochii pe instanţele vâlcene. Pe edilul din Dăeşti l-a cuprins disperarea şi strânge semnături de la consilieri prin care doreşte să ceară amânarea procesului.

• În anul 2008 s-a dat o lege prin care demnitarii pot să folosească maşinile de serviciu cum cred ei de cuviinţă. De dimineaţa până seara, autoturismele instituţiilor sunt folosite după cum vor muşchii demnitarilor noştri, în multe cazuri nicidecum în interes de serviciu. Chiar dacă deţii o maşină personală, e mai lejer şi mai economic să te plimbi în timpul liber cu maşina instituţiei.

• Consilierul Filip, individul care se „gudură“ de mai mult timp pe lângă primarul Gutău a dat faliment cu firma, trăind acum pe picior mare din două salarii „babane“ încasate extrem de uşor de la două societăţi cu capital de stat. Ipochimenul acesta face pe moralistul, dar nu-şi vede bârna din ochi.

• Un ziar central titra zilele trecute pe prima pagină despre „afacerile” viceprimarului din Mateeşti cu Exploatarea Minieră Berbeşti. Însă, din dorinţa de senzaţional ieftin, au aruncat pe piaţă cifre îngroşate şi fapte umflate. La fel ca Radio Erevan, nu este vorba de 10 camioane ci de cinci, nu este vorba de miliarde, ci de milioane de lei şi nu este vorba de X, ci de Y.

• De ani buni, pe platforma industrială de la fosta întreprindere Carpatina bate vântul nepăsării. Zeci de hectare de teren şi hale industriale părăsite „găzduiesc” câinii vagabonzi, cu toate că aici se anunţaseră proiecte imobiliare de zeci de milioane euro.

• Lăudabilă iniţiativa noii conduceri a Direcţiei Silvice Râmnicu Vâlcea de a se întâlni cu pensionarii care au lucrat de-a lungul timpului la această instituţie. O bilă albă pentru directorul Ion Oprescu, acum la început de mandat!

• Prezent la Olăneşti, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban s-a ferit să îşi arate susţinerea pentru un candidat la şefia PNL Vâlcea, mărginind-se să spună doar că Emilian Frâncu a făcut o treabă foarte bună la partid. Oricum, lupta psihologică pentru şefia liberalilor a început, iar cel care va reuşi anihilarea adversarilor va învinge în lupta din toamna acestui an.

• Judeţul Vâlcea se poate şterge pe bot de a avea un reprezentant în Parlamentul European, în urma alegerilor din 7 iunie. Se aude că la PSD şi PNL, candidaţii sunt tot „veteranii” din alte judeţe, iar la PDL economistul Dan Fiera a fost aruncat abia pe locul 30 (neeligibil) pe lista de la europaralamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe