Primăria Păuşeşti Măglaşi va demara lucrarea de introducere a apei curente şi a canalizării

miercuri, 8 aprilie 2009

• Peste câteva săptămâni,

Primăria Păuşeşti Măglaşi va demara lucrarea de introducere a apei curente şi a canalizării

• proiectul, în valoare de 2,5 milioane euro şi derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a fost adjudecat la licitaţie de firma Europan Prod SRL • „Este o lucrare foarte importantă şi de aceea am decis ca pentru început să se demareze pe o porţiune de 8 km, de la un capăt la altul al comunei, pe drumul naţional spre Olăneşti”, ne-a spus primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu

Odată cu venirea primăverii şi apropierea sărbătorilor pascale, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, s-a gândit să facă un apel la toţi locuitorii pentru a curăţa şanţurile şi rigolele şi pentru a îmbunătăţi aspectul general al comunei. În acest sens, primarul a trimis la fiecare gospodărie din Păuşeşti Măglaşi următorul apel scris: „Gospodari! Aşteptăm marea sărbătoare a Sfintelor Paşti.

În conformitate cu OG nr.  21/2002 aprobată prin Legea nr. 515/2002 şi a HCL nr. 21/2006, privind salubrizarea localităţilor, vă rugăm: curăţaţi şanţurile şi rigolele; toaletaţi crengile pomilor ce traversează drumurile publice; văruiţi pomii, casele, podurile şi podeţele gospodăriei; reparaţi si vopsiţi gardurile; strângeţi gunoaiele din gospodării; nu aruncaţi gunoaiele pe văile pârâurilor şi la capetele podeţelor. Să aşteptăm marea sărbătoare cu sufletul şi gospodăria curate!”

Pe de altă parte, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, ne-a mai spus că a fost stabilit câştigătorul licitaţiei pentru lucrarea de introducere a apei curente şi a canalizării în localitate. Proiectul, în valoare de 2,5 milioane euro şi derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (Măsura 322), a fost adjudecat la licitaţie de firma Europan Prod SRL, o societate cu multe lucrări de anvergură realizate de-a lungul timpului.

„Este o lucrare foarte importantă şi de aceea am decis ca pentru început să se demareze pe o porţiune de 8 km, de la un capăt la altul al comunei, pe drumul naţional spre Olăneşti. De altfel, intenţionez să derulez, împreună cu Primăria comunei Buneşti, un proiect integrat de câteva milioane de euro, şi care să vizeze asfaltarea mai multor drumuri, şi construirea unui centru de bătrâni şi a unui cămin cultural”, ne-a mai spus primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

De asemenea, primarul spune că este aproape finalizată lucrarea de extindere a reţelei de gaze naturale în toată comuna: „Am concesionat investiţia de la Distrigaz Sud şi astfel am reuşit să alocăm peste 26 miliarde lei vechi, din care 19 miliarde lei vechi au fost repartizaţi de Consiliul Judeţean, pe vremea fostului preşedinte Dumitru Buşe”.

Totuşi, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, se declară nemulţumit de alocările bugetare din acest an, întrucât autorităţile guvernamentale şi cele judeţene au repartizat localităţii doar 33% din bugetul pe 2008. Şi asta în condiţiile în care anul trecut, Primăria Păuşeşti Măglaşi a avut venituri proprii ce au depăşit suma de 6 miliarde lei vechi.... (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe