Strigat disperat al unui edil vâlcean!

duminică, 14 decembrie 2008

Strigat disperat al unui edil vâlcean!

Primarul Toma din Lalosu nu este ajutat de autoritatile judetene

Locuitorii se plâng din cauza apei, drumurilor proaste si doctorului care vine doar de doua ori pe saptamâna

Lucrarile la sediul primariei stopate din cauza datoriilor neachitate

Ion Toma, primarul comunei Lalosu, a demarat un proiect pentru înfiintarea unui centru de sanatate cu capacitatea de 20 de personae, în satul Berbesti. Edilul afirma ca în localitate are mai multi oameni amarâti pe care îi cazeaza de ceva timp prin scolile din localitate.

„Lalosu se afla la o distanta de 120 de kilometri de Rm. Vâlcea. Nu numai odata am cerut ajutorul autoritatilor judetene, dar nu am primit nici un ajutor. Avem o groaza de probleme cu care ne confruntam si anume infrastructura care este la pamânt fiindca toate drumurile satesti sunt nepietruite, iar la drumul judetean 644 nu s-au facut reparatii nici pâna în acest moment. Avem un drum comunal blocat în prezent , dar în eventualitatea în care ar fi reparat,  trasportul elevilor ar fi scurtat cu 4 km.  Problema cea mai mare, de ani de zile, ramâne apa. Oamenii se aprovizioneaza cu apa de la fântânile din sat sau din alte localitati sau mergeau chiar pâna la Craiova”, sustine primarul.

Sediul  Primariei este în lucru de de ceva timp, iar 70% din lucrari sunt executate. Din cauza datoriilor, însa, fata de constructor, lucrarile au fost însa amânate.

„Pentru Guvern si Consiliul Judetean, prioritare sunt alte localitati care nu au nevoie de bani si li se baga pe gât. Nu sunt multumit nici de fondurile PHARE. Alte localitati au primit fonduri foarte mari în comparatie cu localitatea Lalosu care are peste 3.000 locuitori. Din cauza lipsei de bani, 70% din terenul agricol din comuna este nemuncit.

În comuna Lalosu, avem un dispensar în care activeaza un doctor si un asistent medical la 3000 de locuitori. Fiindca doctorul vine de doua ori pe saptamâna deoarece face naveta de la Craiova, am demarat un proiect pentru înfiintarea celui de-al doilea dispensar deoarece sunt bolnavi care nu dispun de mijoace de transport ca sa vina de la 8-10 km pentru a se trata.

Scolile sunt într-o stare buna si sunt aprovizionate cu lemne în proportie de 90%. Am doua microbuze, unul de 17 locuri iar altul de 8 locuri, care transporta peste 160 de copii care fac naveta cu microbuzele scolare. O problema mai mare în satul Lalosu este ca într-o cladire mai veche învata peste 130 de elevi si prescolari”, se mai plânge primarul Lalosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe