Dan Constantin Mazilu propune un proiect de excepţie

duminică, 14 septembrie 2008

Localităţile din Colegiul Bălceşti se unifică spiritual

Dan Constantin Mazilu propune un proiect de excepţie

Traian Guminski

Dan Constantin Mazilu, candidatul PSD la funcţia de deputat al Colegiul Bălceşti, este cu siguranţă unul dintre favoriţii social democraţi din ţară. El va fi ales în 30 noiembrie de populaţia din 23 de localităţi : Bălceşti, Ghioroiu, Diculeşti, Făureşti, Laloşu, Zătreni, Lăcusteni, Tetoiu, Roşiile, Berbeşti, Alunu, Sineşti, Grădiştea, Livezi, Fârtăţeşti, Măciuca, Valea Mare, Lădeşti, Popeşti, Stăneşti, Lăpuşata, Copăceni, Roeşti.

Planuri pentru formarea unei familii culturale

Dan Mazilu este născut în comuna Lăpuşata, comună al cărei viceprimar a fost ales în luna iunie. Este legat de oamenii din zonă şi cunoaşte toţi sportivii şi artiştii din toate localităţile din colegiul în care candidează. Are o situaţie financiară bună şi nu este un om care doreşte funcţia de parlamentar pentru a se îmbogăţi. Este un om care doreşte să facă ceva pentru locuitorii acestei zone în care se află multe localităţi neglijate de administraţiile judeţene în ultimii ani. Dan Constantin Mazilu lucrează în prezent cu o echipă profesionistă pe care a angajat-o pentru a crea proiecte legislative care să fie promovate de el, dar şi proiecte zonale care pot fi implementate cu acordul administraţiilor din zonă.

Unul dintre acestea poate unifica spiritual populaţia din aceste localităţi. „Am de gând să fac ceva pentru a îi determina pe aceşti oameni să simtă că de acum aparţin unei zone comune care va fi reprezentată direct de un deputat şi un senator. Vreau să fiu deputatul lor şi vreau să îi ajut să se cunoască între ei. Le voi propune primarilor să trăim împreună bucuriile şi necazurile. La fiecare sărbătoare, zi  a unei localităţi, aş vrea să participe copii din toate celelalte localităţi. Există microbuze şcolare care îi pot transporta. Dansurile şi cântecele specifice fiecărei zone, localităţi pot fi prezentate de aceşti copii.

Voi aduce la aceste acţiuni cântăreţi de muzică populară şi ansambluri de dansuri şi vreau să creem, poate la Bălceşti, un Club în care copii să înveţe poezia, cântecul dansul şi istoria localităţilor din jurul Bălceştilor. Aş dori să organizez patru întâlniri pe an, la fiecare început de anotimp, în care să mă văd cu toţi primarii şi viceprimarii. Să invităm şi conducerea Consiliului Judeţean şi eventual toţi parlamentarii vâlceni pentru că voi avea nevoie şi de sprijinul lor aşa cum şi ei se vor putea bizui pe sprijinul meu. În aceste întâlniri vom stabili priorităţile pe următoarea perioadă, necesităţile fiecărei localităţi.

Trebuie să se ajute primarii între ei, să facă proiecte comune. Mă gândesc chiar la posibilitatea angajării de personal specializat, într-un birou unic care să servească toate administraţile din zonă. Să lucreze la actele necesare depunerii unor proiecte cu finanţare europeană. Salariaţii biroului ar putea fi plătiţi de toate administraţiile printr-o contribuţie lunară acceptabilă. Vreau să determine înteaga populaţie să aibă încredere în cei pe care i-a ales iar pe aleşi să îi fac mândri de încrederea oamenilor.

Putem transforma întregul Colegiu Bălceşti într-o mare familie. Putem face foarte multe lucruri pentru mii de familii nebăgate în seamă de nimeni deşi trudesc din greu acest pământ. Trebuie găsite metode de subvenţionare reală a fermierilor, trebuie găsite metode reale de protecţie socială pentru bătrâni şi trebui găsite soluţii pentru ca tineretul să înveţe carte, să obţină diplome şi să se întoarcă aici. Să aibă motivaţia de a reveni, de a-şi face casă lângă casa părintească, de a construi o mică fermă sau o societate comercială.” ne-a declarat Dan Constantin Mazilu, candidat PSD în Colegiul Bălceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe