Dictatura vicepreşedintelui Persu naşte scandaluri

miercuri, 2 iulie 2008

Cîlea, o biată marionetă la Consiliul Judeţean!

Dictatura vicepreşedintelui Persu naşte scandaluri

• Liberalii dau în judecată executivul Consiliului Judeţean

 Am fost acuzaţi, uneori şi de colegi din presă, că scriem prea dur împotriva lui Dumitru Persu, vechi activist PCR-FSN-FDSN-PDSR-PSD. Chiar şi unii prieteni ne-au spus că părem partizani, că scriem cu ură, că toate materialele par o răzbunare personală. Ei bine deşi nu ne bucur,ă realitatea ne dă dreptate. Nici nu a ajuns bine vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi eminenţa macabră a social-democraţilor vâlceni îl împinge pe şeful său de partid Ion Cîlea să accepte încălcarea legilor scrise şi a celor ale bunului simţ.

Dumitru Persu împinge grupul de cosnilieri PSD şi ai PDL spre abuzuri de neimaginat. Nici măcar în timpul durei conduceri a lui Iiulian Comănescu, cînd maşina de vot a PDSR vota 24 de puncte de pe ordinea de zi în 11 minute ( un record de neegalat) nu se întâmplau asemenea lucruri. Acum în Consiliul Judeţean nici nu mai este mimată democraţia şi 10 consilieri judeţeni (votaţi de o treime de vâlceni) sunt dispreţuiţi public şi batjocoriţi de acest individ îmbătrânit în rele.Circul a început luni, cu ocazia primei şedinţe a noului Consiliu Judeţean, şedinţă în care trebuiau alcătuite comisiile şi repartizaţi consilierii în acestea.

Comisii în plus inventate împotriva liberalilor

De mulţi ani în Consiliul Judeţean Vâlcea consilierii lucrează împărţiţi în 6 comisii. Acum, noua conducere (a se citi Dumitru Persu) a inventat încă două comisii. Ce este rău în asta? Nu era nevoie de celelalte două. Ele au fost inventate din următorul calcul: Persu plănuiese ca în două comisii, cea de buget-finanţe şi cea de externe, să nu fie repartizat nici un consilier PNL. Conform legii fiecare consilier trebuie,şi are dreptul să fie repartizat în minim o comisie. Dacă cei 10 liberali ar fi fost împărţiţi în patru comisii formate din câte cinci membri în cel puţin două dintre ele ar fi avut majoritate.

Aşa au fost inventate încă două comisii pentru ca PNL să nu poată avea majoritate în nici o comisie. Dumitru Persu a trasat în stilul diabolic un plan de împărţire pe comisii în aşa fel încât PSD şi PDL să deţină majoritatea îm toate comisiile, funcţiile de preşedinte şi secretar ale acestora. Mai mult a manevrat ca în două comisii, dintre care cea mai importantă este cea de buget, PSD să aibă majoritate (3 din 5) de unul singur iar PNL să nu aibă nici un reprezentat.

Cîlea, o simplă marionetă

Înainte de şedinţă Constantin Monceanu, liberalul cu cea mai mare experienţă în administraţie din grupul de consilieri judeţeni PNL (două mandate de consilier judeţean şi unul de viceprimar- din care 4 luni primar interimar) a purtat o discuţie cu preşedintele Ion Cîlea. „I-am explicat acestuia că este ilegal ca din două comisii să nu facă parte niciun consilier liberal, că se încalcă art. 54 din Legea administraţiei, articol care precizează că alcătuirea comisiei trebuie să reflecte distribuţia mandatelor din Consiliu. I-am spus şi că cele două comisii în plus nu îşi au rostul, i-am spus şi că pe noi liberalii nu ne interesează să avem nici o funcţie de consducere în vreo comisie dar că avem dreptuzl la un reprezentant.

Domnul Cîlea a înţeles că am dreptate şi mai ales a înţeles că alături de cei din PD ar avea majoritatea oricum în toate comisiile. Numai că Dumitru Persu a spus că nu poate fi de acord pentru că ei, cei din PSD, trebuie să aibă majoritate de singuri în Comisia Buget Finanţe. Noi nu putem fi de caord cu acest lucru şi vom acţiona în contencios hotărârea de Cosniliu Judeţan, votată în absenţa consilierilor PNL. Am plecat pentru că nu aveam cu cine discuta. Persu a propus chiar, împotriva legii, ca repartizarea pe comsii şi votul să se facă deschis nu secret. Nu vrea să ţină cont de nici o lege şi i se pare normal ca un grup de 12 consilieri (PSD) să aibă 3 reprezentanţi într-o comisie în timp ce un grup de 10 ( PNL) să nu aibă nici un reprezentant.”

Consilierii PDL ştiu adevărul

Cei din grupul PDL au realizat acum cu cine s-au aliat pentru a obţine postul de vicepreşedinte. Dumitru Persu a manevrat în aşa fel încât PSD să aibă majoritatea funcţiilor de conducere şi în plus să decidă singur în Comisia de Buget Finanţe. Vechii consilieri PDL ştiu foarte bine că împărţirea s-a făcut ilegal şi că puteau să se aleagă şi cu o plângere penală dacă liberalii rămâneau în sală până la finalul şedinţei s-ar fi abţinut să voteze şi ar fi lăsat pe ceilalţi să voteze persoane nesecret. De asemenea, mai mulţi din PDL ne-au spus că sunt siguri că în contencios PNL va câştiga dacă va ataca hotărârea de consiliu referitoare la comisii. „Nu au ţinut cont de opţiunile personale ale consilierilor şi nu au ţinut cont de lege” ne-a declarat un pedelist care nu este consilier judeţean.

Persu împotriva partidului

Judeţul Vâlcea este singurul din ţară în care o alianţă PSD- PDL se află la conducerea Consiliului Judeţean. Această alianţă a fost pusă la cale de Dumitru Persu imediat după alegerile din 1 iunie fără a ţine cont de interesele partidului sau de înţelegerile conducerilor centrale. Nu putem crede ce spun unii că la mijloc ar fi fost vorba şi de ceva mălai luat de baronul de Măldăreşti după cîteva întâlniri secrete cu primarul Gutău. Dar ştim sigur că PSD a pierdut şansa de a avea doi vicepreşedinţi de consiliu judeţean.

Ar fi fost o premieră ca un judeţ să fie condus de un singur partid. Persu a lucrat împotriva colegilor săi, împotriva democraţiei, împotriva statutului şi împotriva logicii. L-a transformat pe Ion Cîlea într-o marionetă, a distrus organizaţii locale şi a luat şansa multor colegi de a ajunge primari sau viceprimari. Mai mult a comandat în gazete ordinare atacuri suburbane împotriva colegilor să. „ Mă duc să fac ziarul...” striga Persu colegilor în campanie şi pleca de la întruniri alături de ziarişti pătaţi şi retrograzi.

Pleca în Râmnic să dicteze murdării unor jurnaliste de doi bani. Murdării împotriva unor colegi de partid care munceau din greu să obţină cât mai multe mandate pentru PSD. Acum Dumitru Persu face în continuare deservicii partidului sperând că va putea încălca legea dominând o comisie de Buget Finanţe care să aprobe fără crâcnire o împărţire arbitrară şi haotică a bugetului Consiliului Judeţean.

T.G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe