AGA OLTCHIM a decis amânarea acţiunii de majorare a capitalului social al societăţii

miercuri, 30 iulie 2008

Comunicat de presă

28 Iulie 2008

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor OLTCHIM a decis amânarea acţiunii de majorare a capitalului social al societăţii

Astăzi, 25 iulie 2008, la sediul societăţii OLTCHIM, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a SC OLTCHIM SA a decis amânarea acţiunii de majorare a capitalului social până la primirea unui răspuns din partea Directţei Generale Competiţie din UE dacă această majorare este de natura ajutorului de stat sau nu.

"Este normal ca statul să-şi recupereze banii investiţii  în Oltchim. Precizez că datoria Oltchim faţa de statul român nu reprezintă taxe sau impozite neplătite de către companie. Această datorie reprezintă rate la credite de investiţii plătite pentru Oltchim de către Ministerul de Finanţe ca urmare a blocării financiare a societăţii în urma modificării legislaţiei privind investiţiile de către stat şi anume introducerea de taxe vamale la echipamentele şi tehnologiile aduse din import. Ca urmare este normal ca statul să-şi recupereze aceşti bani fie prin majorare de capital fie prin privatizarea societăţii şi plata datoriei de către noul proprietar", a declarat dl. Constantin ROIBU, Director General şi Preşedintele Consiliulului de Administraţie al OLTCHIM.

Oltchim este cel mai mare combinat petrochimic din România şi este lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est pentru o serie de produse ca soda caustică, policlorura de vinil (PVC), polioli, plastifianţi. Societatea derulează în prezent un program investiţional impresionant, în valoare de peste 350 mil Euro, destinat retehnologizării şi extinderii capacităţilor de producţie.

SC OLTCHIM SA are un capital social de 32,36 milioane RON, divizat în 323,6 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 0,10 lei. În structura acţionariatului OLTCHIM, AVAS deţine 53,26% din capital, restul de 46.74% fiind deţinut de acţionari minoritari. Se observă că acest capital este f mic în comparaţie cu cifra de afaceri şi programul investiţional. Este normal să aibă loc o majorare de capital făcută de către acţionari.

SC OLTCHIM SA este cel mai mare combinat petrochimic din România. Fondat în 1966, OLTCHIM oferă produse chimice pentru clienţi din peste 80 de ţări. OLTCHIM este un jucător important pentru industria chimică regională fiind numărul unu în Europa Centrală şi de Est la categoria de produse clorosodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe