|duminică, octombrie 17, 2021
  • Follow Us!

Sanitas renunţa la greva 

Sanitas renunţa la greva

• Federaţia Sanitas a suspendat greva generala, dupa ce Guvernul a promis doua mariri salariale: 6% din aprilie şi 5% din octombrie. Procentele se încadreaza în cererile formulate de sindicaliştii din Sanatate. Pe lânga creşterea salariilor, medicii şi asistentele vor mai obţine şi celelalte drepturi negociate. Primele discuţii dintre sindicate şi minister au avut loc în octombrie anul trecut.

Salariile personalul TESA din sistemul sanitar vor creşte în acest an cu 10 la suta pentru salariaţii cu studii superioare, respectiv cu 15 la suta pentru personalul cu studii superioare de scurta durata, postliceale şi pentru personalul cu studii medii. „Aceste majorari au fost decise astfel încât sa asiguram corelarea cu celelalte categorii salariale din sistem”, a afirmat Maria Costea, liderul Sanitas Vâlcea.

Pentru asigurarea stabilitaţii se va acorda înca o prima de stabilitate, care va fi dimensionata la nivelul salariului minim pentru fiecare specialitate în parte. În funcţie de anii de munca, prima de stabilitate a unui medic primar va fi de 130 de lei, la salariul minim pe funcţie. Medicii rezidenţi vor avea prime ceva mai mici cuprinse între 970 -1 407 lei. Un asistent medical principal cu studii superioare va primi o prima de 750 – 800 de lei, în timp ce un asistent medical principal (studii postlicceale) va avea între 630 şi 700 de lei.

„Personalul contractual de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din sectorul sanitar va primi, de la 1 ianuarie 2008, un spor de prevenţie 11%, calculat la salariul de baza, pentru a realiza efectiv prevenţie şi profilaxia, prevazute în legea reformei”, a mai spus Costea. De asemenea, în perioada mai – septembrie 2008, personalul din sistemul sanitar mai poate beneficia de o creştere salariala ca urmare a evaluarii performanţelor profesionale individuale realizate în anul precedent.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în fla…
(Actualitate)VTV – Râmnicu Vâlcea, cea mai modernă tel…
(Impact)Bolnavii de la Călimăneşti spun că nu vor supra…
(Actualitate)Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4…
(Editorial)Câlea, Persu şi… caii morţi
(Impact)PD-L intră cu forţa în presa locală
(Administratie)Primarul Stănică se ţine de cuvânt: Apa a ajuns…
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)Ziarul de Vâlcea este lider pe piaţa locală
(Impact)Acţiunile DNA fac curăţenie în Poliţie
(Politica)Primarul Mircia Gutău criticat de PSD
(Sport)Tadici vrea arbitri străini la meciurile cu Bai…
(Administratie)Propunerea de buget local pentru anul 2008 din …
(Administratie)Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râm…
(Actualitate)Sanitas renunţa la greva

Leave a Response