Văduva vâlceanului mort în Italia într-un accident rutier

duminică, 13 ianuarie 2008

Văduva vâlceanului mort în Italia într-un accident rutier,

Nu îşi poate aduce soţul acasă, din lipsa banilor

După moartea fulgerătoare a soţului său, vâlceanul Teodor Niculeacu în Italia, în urma unui accident rutier, Rozalia Niculescu, mamă a doi copii a ajuns în situaţia disperată de a nu-şi putea aduce soţul în ţară, din cauza lipsei banilor. Femeia a fost plecată o dată în Italia, cu maşina de la pompe funebre, dar, în afară de faptul că a fost jecmănită să dea peste 2200 de euro pentru două maşini, femeia nu a reuşit să repatrieze cadavrul soţului său, ba chiar era gata să fie părăsită în străinătate, pentru că nu mai avea să dea bani patronului pe care îl angajase.

Pe drumuri de o lună

Vâlceanca se chinuie de aproximativ o lună să îşi aducă soţul în ţară, măcar mort, după ce l-a văzut doar o dată în ultimii doi ani, de când plecase să-şi încerce norocul în Italia. „Stătea acolo de doi ani, într-un fel de baracă pe care dădea o grămadă de bani chirie. Noi am fost la el acum câteva luni şi a trebuit să dormim pe jos, pentru că nu avea decât un pat. Se împrumutase săracul de el pentru a ne primi acolo, să avem noi bani de drum, trăia ca vai de el.

Eu am dat cu sapa acolo, pentru că erau bălării peste tot.” – spune cu lacrimi în ochi femeia. Rozalia Niculescu a cheltuit toată agoniseala de-o viaţă, rudele au vândut animalele, s-a împrumutat pe la prieteni şi tot nu a reuşit să aducă trupul neînsufleţit al bărbatului acasă. Teodor Niculescu a murit pe autostrada A4, în timp ce conducea tirul de la firma unde lucra, iar ancheta cu privire la moartea sa a fost finalizată abia în urmă cu două zile. „Săracul de el, abia acum vreo lună îşi atinsese visul cu ochii.

Până acum a lucrat în construcţii, unde nu câştiga aproape nimic, ne trimitea acasă câte 100 – 150 de euro pe lună, doar de vreo două ori a trimis 200, când a fost ziua copiilor. Acum nu mai este, iar băieţelul meu, de 10 ani, Cătălin este şi acum şocat. Spune să nu-l aduc mort acasă, îi este urât să mai stea singur, nu ştiu ce să mai fac. Eu am o semipareză şi fac tratament de vreo trei ani, dar nici pentru mine nu mi-am mai luat medicamente de câtva timp, pentru că nu am bani. Acum, după ce am fost în Italia şi am cheltuit toţi banii fără să reuşim să-l aducem pe soţul meu acasă nu mai avem nici bani de lumânări sau de mâncare, nu ştiu ce să mă fac.” – mai spune femeia.

Ajutor necesar

Ea a primit un ajutor de 1500 de lei de la deputatul Aurel Vlădoiu, care a făcut de asemenea demersuri pentru ca firma de pompe funebre, al cărei reprezentant i-a mai cerut femeii încă 600 de euro pe lângă ce i s-a plătit până acum să nu o jecmănească la cel de-al doilea drum în Italia. De asemenea, s-au mai strâns ceva bani de la colegii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, unde învaţă băieţelul femeii, rămas fără tată, iar la intervenţia consulului general al României în Italia, patronul la care lucra vâlceanul în momentul când a avut accidentul s-a angajat să plătească transportul până în ţară, cu condiţia ca banii să-i fie returnaţi de văduvă după terminarea procesului care va fi deschis în curând în acest caz.

Rămasă cu datorii, femeia nu mai are de unde să facă rost de alţi 2000 de euro pentru a pleca din nou la Milano. Familia este modestă, văduva nu mai lucrează de anul trecut, de când s-a îmbolnăvit, şi în plus mai are de întreţinut şi doi copii. Pentru a strânge banii necesari, aceasta a apelat la toţi oamenii de suflet şi a deschis şi un cont la Banca Comercială Română, sucursala Râmnicu Vâlcea: RO31RNCB0263043947260002, în euro, şi RO58RNCB0263043947260001. Până acum nu a fost donat nici un ban în aceste conturi, dar văduva nu şi-a pierdut speranţa.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Mircea Perpelea s-a îmbogăţit fără măsură
(Fapt divers)Fiica unui fost poliţist, violată într-un apart...
(Impact)Colegiul Medicilor, atitudine suspectă în cazul...
(Actualitate)Departamentul de Control al Guvernului ne crede...
(Actualitate)Anna Lesko a incendiat cazinoul President din R...
(Fapt divers)Valea Oltului a făcut două victime într-o singu...
(Religie)Vânătoarea
(Politica)Văduva vâlceanului mort în Italia într-un accid...
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Galacticele Vâlcii au defilat în Liga Campionil...
(Actualitate)AVAS scoate din administrare specialã Ol...
(Actualitate)Micii matematicieni, „racolaţi“ de ...
(Fapt divers)Poliţiştii nu au descoperit jefuitorii de la re...
(Finante)În decembrie 2007, Fiscul vâlcean a stabilit su...
(Administratie)Directorul Finantelor Publice îi dã o lect...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe