Licitaţie cu cântec pentru laptele din şcolile Vâlcii

luni, 29 octombrie 2007

 Licitaţie cu cântec pentru laptele din şcolile Vâlcii

Situaţie inedită în grădiniţele şi şcolile din judeţul Vâlcea. Chiar dacă a trecut mai mult de o lună de la începutul anului şcolar, cei mici au aşteptat în zadar laptele pe care trebuiau să-l primească la şcoală, lângă cornuri. Reprezentanţii inspectoratului Şcolar şi a Consiliului Judeţean Vâlcea s-au trezit însă în faţa unui fapt ieşit din comun: licitaţia organizată pentru distribuţia laptelui a fost contestată de două ori de firma câştigătoare din anii trecuţi, SC Diana Impex SRL.

Nemulţumire

Mai mulţi directori de la instituţiile de învăţământ, dar şi primari din comunele şi oraşele din judeţul Vâlcea au sesizat Inspectoratul Şcolar Vâlcea şi Consiliul Judeţean nemulţumirile părinţilor, dar şi a celor mici care nu mai primesc laptele. Preşedintele CJ Dumitru Buşe este total nemulţumit de situaţia creată, dar şi de faptul că s-a trezit în imposibilitatea de a reacţiona cumva şi a salva situaţia: „Vă daţi seama că îmi pare nespus de rău de cei mici. Din cauza unor capricii şi orgolii suferă cei mici. Licitaţia s-a desfăşurat normal, doar că firma SC Diana Impex SRL, câştigătoare anii trecuţi pentru distribuţia laptelui, nu s-a mai încadrat în cerinţele noastre, noi am considerat că o altă firmă este cea mai bună opţiune pentru cei mici, iar Diana a contestat licitaţia!” - ne-a declarat preşedintele Buşe.

Licitaţie contestată

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea recunosc că nemulţumirile directorilor, părinţilor şi copiilor sunt fondate, dar în acelaşi timp nu ştiu ce să facă. Au trimis o adresă Consiliului Judeţean, pentru a lămuri situaţia, dar răspunsul CJ nu dă o dată la care copiii vor putea beneficia de laptele mult dorit. „Până la această dată au fost organizate două proceduri de atribuire a contractului privind furnizarea şi distribuţia produselor lactate pentru elevii din clasele I-IV şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal de 4 ore, în judeţul Vâlcea, exclusiv localităţile Frânceşti, Păuşeşti, Băile Olăneşti, Păuşeşti-Măglaşi şi Vlădeşti. În perioada iunie-august 2007, Consiliul Judeţean Vâlcea a derulat procedura de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului respectiv, având ca etapă finală faza de licitaţie electronică”. Prin adresa nr. 175/26.07.2007, SC Diana Impex SRL din Rm. Vâlcea a solicitat suspendarea de drept a procedurii de atribuire ca urmare a contestaţiei înaintate de către acesta, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor Bucureşti. „Firma Diana nu a fost însă selectată pentru faza de licitaţie electronică. Oferta sa a fost neconformă, deoarece nu a corespuns cerinţelor din caietul de sarcini, prin care s-a solicitat furnizarea cu preponderenţă de lapte UHT. Această condiţie a fost impusă deoarece în anumite unităţi şcolare lipsesc frigiderele pentru depozitarea produselor lactate. Cum depunerea contestaţiei firmei Diana în faţa Consiliului a suspendat procedura de atribuire până la data soluţionării contestaţiei de către Consiliu. Contractul încheiat în perioada de suspendare a procedurii de atribuire este lovit de nulitate. Prin decizia nr. 2096/C6/2477 din 11.09.2007 Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus anularea procedurii de atribuire” - spune Dumitru Buşe, preşedintele CJ Vâlcea.

Copiii vor laptele

Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Vâlcea recunoaşte că directorii de grădiniţe şi şcoli se tot plâng de această situaţie deloc plăcută, dar nici nu întrevede vreo soluţie. „Suntem foarte nemulţumiţi de această situaţie, dar ce să facem. Trebuie să aşteptăm. Mulţi poate ne condamnă pe noi dar nu este vina noastră”, ne spune Paul Dumitrescu. Mai mulţi primari s-au plâns deja la Consiliul Judeţean că nu mai ştiu ce motive să invoce la educatori şi învăţători. „Am sesizat CJ-ul şi ni s-a spus că au fost două licitaţii, amândouă contestate. Eu în comună am nouă şcoli şi nouă grădiniţe. Am avut tot felul de discuţii cu educatoarele. Copiii se învăţaseră de anii trecuţi şi cer acum. Noi de unde să le dăm, dacă nu vine laptele? Am înţeles că în tot judeţul este situaţia, dar eu m-am gândit iniţial că transportul e de vină”, ne spune edilul localităţii Fârtăţeşti, Voicescu. 

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe