Tupeu marca Winmarkt

luni, 18 decembrie 2006

Tupeu marca Winmarkt

După Revoluţie o mulţime de străini au simţit că dacă ştiu să ungă rotiţele care trebuie în România vor putea pune mâna pe fabrici, uzine, spaţii comerciale la preţuri mici. Ori implicându-se direct în privatizare, ori cumpărând de la români care au reuşit să pună mâna pe preţuri bune pe aceste bunuri construite cu munca întregului nostru popor. Cei care deţin reţeaua de magazine Winmarkt în România (18 magazine în 15 oraşe printre care şi Râmnicu Vâlcea) fac parte dintre aşa zişii investitori din România care au spoliat fără ruşine mii de firme din ţara noastră şi care-şi bat joc în continuare de chiriaşi dar şi de populaţie. Winmarkt este parte integrantă a grupului de fonduri de investiţii "New Century Holdings" (NCH), unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale de pe piaţa Europei de Est.

Afaceri murdare şi profitabile

Nu ştim ce au făcut prin Europa dar ştim ce au făcut la noi în ţară şi mai ales în Râmnic. În judeţul nostru au pus mâna la un preţ de nimic pe magazinul Cozia din Centrul Râmnicului. L-au compartimentat, l-au aranjat puţin şi l-au închiriat la suprapreţ. Au lăsat pe alţii să-şi bată capul cu clienţii, cu marfa, cu efortul de a face vânzări. Cu un personal minim axat pe a strânge într-una chiriile şi a încerca să găsească noi chiriaşi cei de la această firmă au obţinut milioane de dolari profit de pe acest spaţiu comercial. Ştiţi cumva unde sunt grupurile sanitare în acest magazin ? Nu ştiţi pentru că sunt doar la ultimul etaj şi sunt prost întreţinute. Din cauza chiriilor exagerate preţurile majorităţii produselor de aici au crescut foarte mult. Au fost afectaţi toţi vâlcenii. La ultimul etaj ca să-ţi duci copilul la joacă şi să bei o cafea şi un suc îţi trebuia salariul pe o zi. Acum au lăsat-o mai moale pentru că River Plaza s-a dovedit o concurenţă benefică. Pentru vâlceni. Nu şi  pentru cei de la Winmarkt, care au încercat prin toate mijloacele să saboteze acest proiect. Nu ar fi exclus chiar să fi plătit anumiţi ziariştii să se opună noului mall din centrul oraşului. Dar ne îndoim că au dat prea mulţi bani. Aceşti oameni s-au dovedit atât de zgârciţi încât nu au fost în stare să-şi promoveze magazinul în interesul chiriaşilor lor. Nu au încheiat nici un contract de publicitate cu presa locală pentru a prezenta spaţiile lor comerciale. Au ales varianta de a ne bombarda pe toţi cu comunicate de presă doar, doar va scrie cineva ceva. Asta în timp ce ei încasează milioane pe fiecare metru pătrat. Vroiau gratuitate de la presa locală, care face eforturi supraomeneşti pentru a supravieţui şi care păstrează tarifele neschimbate de mai mulţi ani în interesul populaţiei cititoare şi a agenţilor economici, care au nevoie de reclamă dar nu au fonduri suficiente.

Defăimarea concurenţei prin ilegalităţi

Când au realizat că River Plaza se va face până la urmă şi că le va lua caimacul au aplicat alte tactici mizerabile. Şi-au renovat puţin faţada, au organizat câteva spectacole şi au adăugat, fără ruşine, cuvântul „ Mall” la numele magazinului. Parcă am fi careva atât de proşti să putem fi păcăliţi. Mall-ul este un concept nu o marcă iar magazinul Cozia nu poate fi mall pentru că nu a fost construit pentru aşa ceva. Nici nu mai poate fi vorba despre suprafaţă dar uitaţi-vă la numele companiilor de aici, la finisajele interioare şi la materialele folosite, la curăţenie, divertisment, grupuri sanitare, calitatea serviciilor şi produselor, aranjare etc. Mulţi dintre chiriaşii de la Winmarkt au fugit deja. Ceilalţi probabil mai au contracte şi stau până se termină acestea. Vânzările au scăzut dramatic iar condiţiile nu s-au îmbunătăţit. Acest magazin nici nu respectă toate standardele impuse de lege. În caz de incendiu ar trebui să aibă un rezervor propriu de apă şi mulţi hidranţi. Deşi noilor magazine li s-a impus aşa ceva celor de la Cozia nu. Bine că au făcut rezervor cei de la River Plaza că-l vor folosi pompierii şi pentru Cozia în caz de nevoie. Am fotografiat rezervorul celor de la Billa pentru a vedea ce înseamnă rezervor de apă. Unde este cel de la Cozia domnilor pompieri ? Însă cea mai mare mizerie pe care au făcut-o este cea în care au cumpărat terenul de sub o baracă metalică şi baraca, teren situat imediat lângă River Plaza şi au lăsat acea monstruozitate aşa pentru a strica faţada concurenţei. Ne miră că domnul Gutău poate tolera o baracă de tablă ruginită abandonată în centrul municipiului! Aceasta se potriveşte ca nuca în perete în zonă şi alături de inestetica clădire a SOCOMULUI strică aspectul de oraş european pe care-l are în general Râmnicu Vâlcea. Ar trebui amendaţi drastic, iar baraca de tablă demolată de administraţia locală. Insolenţi sunt nu numai cei care procedează în acest mod dar şi colegii noştri de breaslă, care s-au lăsat mânjiţi pentru a denigra pe cei care fac treabă şi pentru a-şi construi aşa zise ONG-uri la adăpostul cărora încearcă să discrediteze şi să distrugă adevăratele investiţii din judeţ şi să protejeze afacerile unor mafioţi, care-şi bat joc de noi. Putem rezolva problema foarte simplu. Să-şi facă treaba după lege cei din primărie, inspecţia în construcţii şi pompierii.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe