Primarul Monceanu poate intra în istoria fotbalului vâlcean

joi, 27 iulie 2006

 Dacă va ajuta echipa FC Oltchim, a celui mai puternic sindicat din judeţ,

Primarul Monceanu poate intra în istoria fotbalului vâlcean

liderul de sindicat Mihai Diculoiu spune: „Soarta echipei e în mâna Federaţiei şi a autorităţilor locale!“

Suspansul tipic unei tele-novele de genul „Va juca FC Oltchim în Divizia B?“ este menţinut până la sfârşitul filmului. Ca într-o poveste siropoasă de dragoste, ma-nagerul general Constantin Roibu a spus că nu poate să strice „iubirea“ cu primarul Gutău, iar societatea comercială pe care o conduce va rămâne ca sponsor doar la CSM. Această poziţie n-a fost agreată de sindicalişti şi, din „gelozie“ probabil, liderul de sindicat Mihai Diculoiu n-a vrut să părăsească oraşul, căutând un „amant“ pentru echipa de fotbal în lumea politicului. Şi, cum politica e o curvă... politicienii vâlceni au fost aşişderea! Ar fi vrut să se afişeze în fruntea bucatelor, dar să nu pună nimic pe masă.

Politicienii vâlceni sunt anti-fotbal

Mihai Diculoiu ne-a spus: „Am mers la PSD, la Ion Câlea şi am fost refuzat. Am vorbit şi cu liberalii, dar degeaba. Cei de la PRM au spus că n-au treabă cu fotbalul! (n.r.: ştim asta pentru că deputatul lor, Mitică Dragomir e şeful Ligii Profesioniste de Fotbal din România, aşa că ce treabă să aibă el cu o echipă de fotbal din judeţul care l-a trimis în Parlament!)“. Apoi liderul de sindicat a adăugat: „Celelalte partide nu contează în Vâlcea, iar la PD nu puteam cere sprijin pentru că acolo ei sunt cu Gutău, cu echipa lui, CSM-ul!“

Federaţia Română de Fotbal ne vrea în „B“

Într-o asemenea situaţie şeful echipei Oltchim nu avea decât să se conformeze doleanţei directorului Roibu, deşi până-n ultimul moment Diculoiu a vrut să i se pună contra, pentru ca sindicaliştii de pe Platformă să fie şi ei mândri că au o echipă a lor, valoroasă, la nivelul Ligii a II-a din România. Ca variantă de rezervă, FC Oltchim a apelat la Unirea Alba Iulia, echipă re-trogradată din Divizia B şi care ar fi dorit un schimb de locuri cu gruparea vâlceană. Înţelegerea s-a făcut, ambele grupări au căzut de acord asupra preţului tranzacţiei, însă, surpriză mare la Federaţie. Forul suprem al fotbalului românesc ar putea să se opună schimbului de locuri dintre FC Oltchim şi Unirea Alba Iulia. Cel puţin până marţi, poziţia FRF era foarte clară: FC Oltchim va juca în Liga a II-a (Divizia B)!

Primarul Monceanu trebuie şi poate salva echipa FC Oltchim

Contactat cu puţine ore înainte de închiderea ediţiei, liderul de sindicat Mihai Diculoiu ne-a spus: „Dacă Federaţia nu ne acceptă schimbul cu cei din Alba Iulia, vom juca în Divizia B. Noi suntem pregătiţi pentru asta, dar mai avem nevoie de un sprijin suplimentar din partea unor sponsori şi, mai ales, din partea autorităţilor locale. Asta ar însemna să ne dea acceptul că evoluăm pe Stadionul Municipal. Pentru un oraş ca al nostru nu este greu de ţinut ambele echipe la Divizia B. Toată lumea a înţeles greşit că între cele două echipe s-ar crea o concurenţă nejustificată. Nu este adevărat... Ar putea fi o colaborare, nu o concurenţă, astfel încât să rulăm la ambele echipe un număr cât mai mare de jucători din care CSM-ul să aleagă pentru anul următor ce e mai bun şi să atace cu şanse reale promovarea în Divizia A. Acum, când lumea vede că autorităţile nu pot susţine două echipe în Divizia B, cine mai poate crede că putem ţine o echipă în «A»? O şansă ca aceasta, un moment mai bun pentru fotbalul vâlcean nu cred că va mai exista aşa curând. Eu aştept ca de pe urma situaţiei create să se autosesizeze autorităţile şi, dacă Federaţia ne va impune să continuăm în Divizia B, atunci e bine să fim ajutaţi şi noi, nu doar CSM-ul“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe