Tratament nou pentru cancerul în fază avansată. Transmiteți mai departe!

duminică, 15 decembrie 2013

 

Un nou tratament pentru femeile cu cancer mamar in stadiu avansat a fost lansat, in aceasta saptamana, la Bucuresti. „Medicamentul reprezinta o noua terapie pentru pacientele cu o forma deosebit de agresiva de cancer de san avansat sau metastatic ale caror optiuni terapeutice sunt limitate dupa ce boala de care sufera a progresat rapid, in pofida tratamentului cu terapiile standard”, a declarat dr. Alexandru Eniu, seful sectiei Spital de Zi, din cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuta” din Cluj.

In 2006, in Romania, 50 de femei din 100.000 au fost diagnosticate cu cancer la san, fiind inregistrate peste 5.500 de cazuri noi. Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer in randul femeilor si reprezinta a doua cauza principala (dupa cancerul pulmonar) a deceselor provocate de aceasta maladie.

 

Noua terapie ar putea fi inclusa in protocoale terapeutice, dar intrucat este foarte scumpa, ar trebui probabil sa existe asigurari suplimentare de sanatate sau coplata. Costul acestui medicament este de 8.900 RON pentru o cutie cu tablete care acopera tratamentul timp de o luna. „Incercam sa obtinem o compensare a produsului cu cel putin 10 la suta”, a declarat Patrick Desbiens, director general al companiei producatoare. Cancerul de san este o boala in care celule maligne (canceroase) se dezvolta din tesutul mamar.

Carcinomul mamar inflamator este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, in care sanul prezinta semne inflamatorii - roseata, caldura locala, tumefactie. Varsta si prezenta cancerului de san in familie creste riscul de aparitie a acestuia la descendenti. In prezent, tratamentul standard al cancerului mamar implica tratament chirurgical, radioterapie, chimioterapie sau hormonoterapie.

Dupa Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe