Sofia Deaconeasa a câştigat două premii importante la celebrul Concurs Muzical al Franţei

miercuri, 25 mai 2011

Sofia Deaconeasa a câştigat două premii importante la celebrul Concurs Muzical al Franţei

În perioada 14-15 mai 2011, în capitala Franţei, Paris, s-a desfăşurat finala celebrului concurs de muzică „Concours Musical de France", aflat deja la ediţia a XXXII-a. Din judeţul Vâlcea, a fost prezent un grup de 12 elevi, majoritatea dintre ei fiind elevi la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. Elevii premiaţi sunt pregatiţi de profesorii: Doina Olteţeanu, Cristiana Lazăr, Liliana Bărbuş, Mihaela Manafu, Marius Cristea , Julieta Bîţu, Raluca Bogdan şi Ion Olteţeanu.

La concursul de muzică din Franţa, elevii pregătiţi de profesoara Mihaela Manafu au obţinut trei premii CMF (Marele premiu al categoriei la care au participat). Astfel, Sofia Deaconeasa şi Sabin Bănescu au câştigat la pian patru mâini, Karina Dobre la categoria „Iniţial" şi Ştefan Năstăsescu, la categoria „Debutant I". De asemenea, trebuie să mai spunem că Sofia Deaconeasa a mai obţinut premiul „Debutant I".

Concursul Muzical al Franţei a fost înfiinţat în data de 20 octombrie 1979 şi este prezidat şi animat de fondatoarea concursului, celebra pianistă Ginette Gaubert. Concursul Muzical al Franţei organizează, începând din data de 20 octombrie 1979, etape eliminatorii în nenumărate oraşe din Franţa, selecţionând astfel, concurenţi din toate regiunile, de toate vârstele şi niveluri diferite. Finala este întotdeauna prevăzută la Paris sau în regiunea pariziană.

Din 1979 în 1986, Concursul Muzical al Franţei a conţinut două secţiuni: Pian şi Canto, însă numărul din ce în ce mai mare de candidaţi la secţiunea Pian a obligat Comitetul Organizator de a reţine, începând cu anul 1986, numai secţia Pian.
În cadrul Concursului Internaţional de Pian Nice Cote D'azur din Franţa, desfăşurat în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie 2010, pianiştii vâlceni au făcut încă o dată cinste acestui oraş şi ţării întregi. Dintre cei 25 de pianişti români prezenţi pe scena de concurs, din Râmnicu Valcea au participat Sofia Deaconeasa (7 ani), Ştefan Năstăsescu (10 ani) şi Alexandra Lumânariu (12 ani). Sofia a obţinut premiul I al categoriei la care a participat - Debutant I, cu unanimitate din partea juriului. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe