Treburile casnice îţi dau bătăi de cap? Află cum să le gestionezi uşor

joi, 23 mai 2024

 

Responsabilităţile casnice pot deveni sufocante atunci când ai un program încărcat. Fie că este vorba despre curăţenie, fie că este vorba despre îngrijirea hainelor sau gătit, treburile casnice nu suporta întotdeauna amânare, aşa că trebuie să le incluzi în rutină ta. Din fericire, există trucuri pe care le poţi aplica ca să gestionezi mai uşor astfel de responsabilităţi.

Află de mai jos cum poţi să ai grijă de casă fără bătăi de cap:

Foloseşte şerveţele pentru suprafeţe

Şerveţelele pentru suprafeţe te ajută să scuteşti mult timp atunci când faci curat. Nu mai trebuie să foloseşti lavete, pe care mai apoi să le speli şi să le usuci. Cu şerveţelele pentru suprafeţe poţi să ştergi blatul din bucătărie, mobila, obiectele sanitare sau chiar aragazul. Desigur, alege întotdeauna şerveţele special realizate pentru suprafaţa pe care urmează să le foloseşti. În acest fel nu rişti să deteriorezi mobila, electrocasnicele sau obiectele sanitare.

Pregăteşte maşina de spălat din timp

Este o idee bună să programezi din timp zilele în care vrei să speli haine. Poţi opta pentru 2 sau 3 zile pe săptămână, în care să dedici 20-30 de minute îngrijiţii hainelor. Începe prin a sorta coşul de rufe. Ca să îţi uşurezi şi mai mult munca, alege un coş de rufe dublu. Astfel, poţi să pui într-o jumătate a coşului de rufe haine delicate şi în cealaltă haine care se spala la orice tip program.

Poţi chiar să sortezi hainele din coşul de rufe seara şi să pregăteşti maşina de spălat că a doua zi doar să o porneşti.

Investeşte într-un aspirator robot

Un aspirator robot este cea mai bună soluţie ca să economiseşti timp şi energie. Dacă bugetul îţi permite, achiziţionează un aspirator robot cu funcţie de mapare, care să îşi creeze singur harta casei. În acest fel va fi uşor să îl programezi să aspire întreaga casă sau doar anumite zone ale locuinţei.

După aspiratorul robot, cea mai bună opţiune o reprezintă aspiratorul vertical. Pentru un buget mic său mediu, un astfel de aspirator te va ajuta să cureţi pardoselile mai uşor, fără să fie nevoie să te apleci.

Scapă de lucrurile pe care nu le mai foloseşti

Lucrurile pe care nu le mai foloseşti nu fac altceva decât să îţi îngreuneze treburile casnice. Trebuie să faci ordine mai des, să pui lucrurile la locul lor zilnic şi să le ştergi de fiecare dată de praf. Aruncă sau donează toate obiectele pe care nu le foloseşti şi care ocupa spaţiu inutil în casa ta. Poate fi vorba despre mobilier, decoraţiuni, electronice, electrocasnice sau chiar accesorii.

Cu cât ai o casă mai aerisită, cu atât îţi va fi mai uşor să o întreţii. În plus, o casă aerisită înseamnă o atmosferă plăcută, fie că te relaxezi în living, fie că eşti în bucătărie şi găteşti sau serveşti masa.

Depozitează obiectele în cutii sau coşuri

Ca să faci ordine mai rar, păstrează-ţi obiectele în cutii sau coşuri de depozitare. Acestea sunt excelente atât pentru un decor plăcut al casei, cât şi pentru momentele în care cauţi un obiect anume şi vrei să ştii exact unde îl găseşti. În ziua de azi, ai o mulţime de modele de coşuri şi cutii de depozitare din care poţi alege, de la modele din carton şi până la modele din lemn, paie sau metal.

Încearcă meal prep

Dacă gătitul îţi dă bătăi de cap când vine vorba de treburi casnice, afla că există soluţii pentru a pregăti mesele rapid şi uşor. Meal prep sau pregătirea meselor în avans presupune să găteşti câteva 2-3 tipuri de mese într-o singură zi, pe care să le porţionezi pentru următoarele zile şi să le depozitezi la frigider. O mulţime de reţete se pretează pentru meal prep, de la friptură cu legume şi până la salate, paste sau tacos ori shaorma de casă.

Ia-ţi inspiraţia din trucurile de mai sus ca să ai grijă de casă uşor, fără să îţi dai peste cap programul sau să faci eforturi supraomeneşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe