Sparle si soparle, 23.05.2024

joi, 23 mai 2024
  • Deși este deputat de Vâlcea și candidat la Primăria Râmnicului din partea USR, Ion Marin Lazăr s-a „preocupat” mai mult în Parlament de problemele din... alte județe, ignorând practic dificultățile cu care se confruntă județul nostru. Spre exemplu, deputatul Lazăr a depus interpelări pe următoarele „teme”: lucrările de întreținere realizate pe linia de cale ferată 701 (Buzău - Făurei); calitatea lucrărilor realizate pe sectorul Bragadiru-Jilava al Austostrăzii A0; stadiul forării tunelurilor de la Ormeniș și Racoș ce sunt situate pe magistrala M200 Sighișoara - Brașov; situația ajutoarelor de stat acordate unor companii aeriene din România; nivelul competențelor digitale generale de bază conform raportului Eurostat pentru anul 2023; stadiul implementării proiectului privind creșterea gradului de siguranță rutieră în zona orașului Buftea; stadiul lucrărilor la magistrala de metrou M6; stadiul lansării licitațiilor pentru construcția drumului expres Arad-Oradea, etc. Cât privește averea, deputatul Lazăr a încasat o indemnizație în 2022 de 150.000 lei, deține un cont bancar la BRD de 32.000 lei și trei mașini Citroen. Atât, și nimic mai mult!

 

  • Sămbătă, 1 iunie, la ora 20.30, la Andra's House, Horezu, va avea loc avanpremiera documentarului „Discover Oltenia”. Renumitul jurnalist britanic, Charlie Ottley, cel mai mare promotor al României peste hotare, a realizat un film dedicat promovării unui geoparc aspirant UNESCO. Cu această ocazie a dezvăluit și povestea din spatele documentarului „Discover Oltenia”. Însoțit de echipa sa și de reprezentanții geoparcului aspirant UNESCO din județul Vâlcea, Charlie Ottley a filmat timp de șase luni în Oltenia de sub Munte. La finalul proiectului, a recunoscut: „Cred că aceasta este una dintre cele mai bune inițiative pe care le-am întâlnit în România în ultimii zece ani și este un exemplu perfect despre cum poți lua o zonă sălbatică, o zonă curată a Munților Carpați, și fără a o tăia sau exploata, să o transformi într-o sursă de venit pentru economia locală”.

 

  • Din cauza „gospodarului” Cătălin Daneș, Titești a rămas... singura localitate din județ fără medic de familie în relație contractuală cu CAS Vâlcea. În schimb, averea imobiliară a primarului din Titești, Cătălin Daneș, cuprinde patru terenuri agricole în localitatea de domiciliu în suprafață totală de peste 20.000 mp primite drept „moștenire”, plus cele trei locuințe (două apartamente și o casă). Edilul Daneș are bani la bănci sau alte plasamente în sumă de 100.000 lei, iar în 2022, a încasat suma de 60.000 lei din salariile de primar al comunei Titești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe