Cafeaua de dimineață – De ce să o consumi și cum te pune pe picioare  

joi, 23 mai 2024

 

Preferințele în materie de cafea sunt nenumărate. În timp ce unii nu se trezesc și nici nu vorbesc fără să bea puțină cafea de dimineață, alții o savurează chiar și la prânz. În rândurile următoare poți descoperi câteva detalii și chiar informații despre cât de bine este să consumi cafeaua la primele ore ale dimineții  și ce beneficii aduce.


De ce este bine să bei cafea dimineața după ce te trezești

 

  • Te umple de energie

Consumul de cafea este asociat cu energia, mai ales în momentele stresante când proiectele cu deadline bat la ușă. O cafea bună consumată dimineața la micul dejun ajută la creșterea nivelului de energie și te poate pune în mișcare în doar câteva minute. 

Sunt oameni care preferă să își bea în tihnă cafeaua de dimineață ca mai apoi să se apuce de treabă. Alții sunt “băgați” în priză încă de la primele guri de cafea, în drum spre birou. Esențial aici este faptul că această licoare magică te poate energiza încă de la primele ore ale dimineții, iar dacă vrei și tu ceva bun, poți alege din sortimentele de cafea de pe Auchan.ro, ținând cont de intensitate, aromă și alte asemenea detalii.

  • Stimulează tractul digestiv

Este cunoscut faptul că digestia se pune în mișcare cu ajutorul unor guri zdravene din cafeaua de dimineață. Practic, organismul se pune în funcțiune încă de la primele ore și elimină resturile acumulate în intestine, cu viteza oferită de cafeaua consumată. Această licoare ajută la o bună “organizare digestivă”, dacă se poate spune așa, în cazul în care este servită dimineața, pe stomacul gol sau savurată la micul dejun.

 

  • Crește performanțele mintale

Potrivit studiilor în domeniu efectuate de-a lungul vremii, cafeaua ajută la creșterea performanțelor mintale. Cofeina, substanța activă din această băutură este responsabilă cu viteza de procesare și concentrarea. De altfel, atunci când este nevoie de mai mult randament ca de obicei, cafeaua poate ajuta și stimula senzorial creierul.

 

  • Alungă somnul

Atunci când somnul își face apariția, însă munca nu este gata, cafeaua poate trezi. Însă nu toată lumea este receptivă la acest lucru. Sunt persoane care beau o cafea cu o oră sau două înainte de culcare și au parte de somn neîntors. Altele însă stau cu ochii pe tavan pentru că au consumat cafea înainte, luptând astfel împotriva somnului. Însă consumată de dimineață, cafeaua alungă negreșit somnul.

 

  • Susține concentrarea

Cafeaua de dimineață ajută la trezire, însă și la concentrare. Se poate savura negreșit la volan, în drum spre birou, pentru o mai bună atenție în trafic. De asemenea, nu doar cafeaua de dimineață susține activitatea creierului când vine vorba de concentrare, însă și cea consumată după servirea prânzului. La aceste ore, organismul solicită odihnă, însă cum jobul nu permite acest lucru, cafeaua poate susține concentrarea și anduranța. 

Așadar, cine consumă cafea de dimineață poate pune tot organismul în mișcare. Tractul digestiv își face treaba, iar nivelul de energie este ridicat încă de la primele momente ale dimineții. Important este ca această licoare magică să fie gustoasă și în concentrații optime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe