ALARMĂ! URȘII AU INVADAT MAI MULTE LOCALITĂȚI DIN VÂLCEA!

joi, 23 mai 2024

 

În perioada 19-21 mai, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea a primit 10 apeluri, prin intermediul 112, prin care era semnalată prezența unor urși în mai multe localități: Râmnicu Vâlcea (cartierul Goranu), Budești, Berislăvești, Perișani și Horezu.

Jandarmii vâlceni au intervenit în trei cazuri pentru alungarea urșilor, iar în celelalte situații, unde urșii nu mai erau prezenți la locurile indicate de apelanți, au patrulat în zonă folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor de intervenție, pentru a se asigura că pericolul a trecut.

În Horezu, un urs a distrus mai mulți stupi, iar în comuna Perișani, sat Poiana, alt urs a provocat pagube într-o gospodărie, atacând o capră și determinând dispariția altor trei, despre care proprietarul spune că au fost luate de animalul sălbatic.

Jandarmii fac un apel către populație să nu hrănească animalele sălbatice, să fie atenți unde depozitează resturile menajere și să evite apropierea de urși pentru a-i filma sau fotografia.

De asemenea, recomandă ferm ca, în cazul observării unui urs, cetățenii să sune imediat la 112 pentru a solicita ajutorul autorităților competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe