Ştefan Vuza, Chimcomplex Borzeşti: Avem birouri în Olanda şi negociem o capacitate de producţie în Maroc şi Polonia

luni, 8 aprilie 2024

 

Ştefan Vuza, preşedintele consiliului de administraţie al Chimcomplex Borzeşti, spune că deja compania este prezentă în afara graniţelor şi că poartă negocieri inclusiv pentru o unitate de producţie în străinătate.

„Chimcomplex este deja prezent în afara ţării. Avem birouri în Olanda, acum negociem o capacitate de producţie în Maroc şi în Polonia”, a spus antreprenorul, prezent la conferinţa „Top 1.000 cele mai mari companii din România, conform businessmagazin.ro

Mai mult, compania are investiţii  în plan şi pe piaţa locală, una din acestea fiind construcţia unei fabrici de răşini sintetice la Oneşti, a cărui  valoare se ridică la 490 mil. lei, potrivit ultimelor date.  Compania va primi  un ajutor de stat de 192 mil. lei pentru această unitate de producţie.

„Avem trei investiţii dar suntem foarte precauţi. Facem o fabrică de răşini sintetice (pe bază de epiclohidrină) la Oneşti, produse chimice pe care România le importă acum. Dar consumatorii nu au curaj să dubleze producţia, să ne asociem şi  să sharuim  riscul”.

România are materia primă,  know how, utilaje,  piaţă dar este nevoie de un business plan care să aducă profit şi de management.

„Chimia României producea orice şi exporta înainte de Revoluţie, astăzi mai sunt 14 combinate în ţară, chimia are sens dacă ţara are materii prime, apoi chimicalele merg la industria alimentară, de construcţii, în toate industriile. (...) În chimie trebuie să te ajute Guvernul, celelalte ţări au politici guvernamentale serioase, la noi acum nu îţi pune piedică Guvernul dar este nevoie de episodul trei în care Guvernul să facă politici sectoriale serioase”.

Antreprenorul mai spune că volumele sunt mai reduse acum iar dacă industria chimică strănută se va resimţi în toată piaţa.

„Am terminat recrutarea şi va veni un CEO manager din Londra, care a stat doar la multinaţionale şi unul francez, vom aduce manageri străini”.

Chimcomplex este cea mai cunoscută companie controlată de Ştefan Vuza, care deţine pachetul majoritar de acţiuni la combinatul chimic.  El  a reuşit să dezvolte în 30 de ani un grup industrial cu 27 de fabrici şi combinate, unde lucrează 3.200 de angajaţi.  Din grupul Serviciile Comerciale Române (S.C.R) s-a desprins în 2018 grupul Compania Română de Chimie (C.R.C).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe