Sparle si soparle, 08.04.2024

luni, 8 aprilie 2024
  • Salarii NESIMȚITE la clubul de handbal SCM Râmnicu Vâlcea. În ciuda unor rezultate sportive aproape „invizibile”, directorul clubului Marius Tuca are un salariu lunar brut de... 16.500 lei, pe când șeful de secție trebuie să se „mulțumească” cu 13.200 lei, consilierii au în jur de 10.000 lei, referenții peste 6.000 lei, iar muncitorii se duc acasă cu aproximativ 4.000 lei lunar. Asta în condițiile în care clubul nu mai are performanțe interne și externe. Spre exemplu, luna trecută CSM București s-a impus, fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea cu 42-30, iar formația din București s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Confruntarea s-a disputat la Vâlcea, fiind doar o manșă unică reprogramată față de restul întâlnirilor din această fază pentru că echipa din București a avut de jucat în Liga Campionilor. În Liga Florilor, echipa de handbal SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul V, la mare distanță de lider.

 

  • Primarul din Voicești, Florian Vătafu, nu s-a sfiit să încaseze în 2022 suma totală de 120.000 lei, din care 70.000 lei din salariile de edil și 35.000 lei din „vânzarea animalelor și a produselor agricole”. Conform declarației de avere, „Vătaful” din Voicești este proprietarul a trei terenuri agricole și a două case de locuit (toate în Voicești), plus două mașini de lux (Chevrolet și Peugeot). În mai multe rapoarte ale Curţii de Conturi se menţionează că Primăria Voiceşti, condusă de primarul Vătafu, a înregistrat abateri financiar-contabile şi prejudicii în sumă totală de... milioane de euro. S-a mai descoperit de către inspectorii Curţii de Conturi că Primăria Voiceşti nu a finalizat inventarierea materiei impozabile, conform prevederilor legale în vigoare. Ordonatorul principal de credite nu a prezentat în şedinţe publice în lunile aprilie, iulie, octombrie pentru trimestrele expirate, și în luna decembrie pentru trimestrul IV, spre analiză şi aprobare de către autorităţile deliberative ale comunei Voicești, execuţia bugetelor întocmite pe cele două secţiuni.

 

  • Primele intervenții din acest an pe Transalpina! „Pentru a evalua corect situația pe DN 67C, Transalpina, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, am decis ca utilajele de deszăpezire să acționeze pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, până în zonele cunoscute de noi ca fiind mai problematice. Dacă acțiunea se poate desfășura în siguranță vom continua activitatea și vom deschide circulația rutieră pe acest sector. Decizia de deschidere a circulației se poate lua numai în baza unor verificări amănunțite făcute de către specialiștii în siguranță rutieră din cadrul CNAIR și numai atunci când circulația se poate face în siguranță”, a declarat directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin. Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe