Sparle si soparle, 01.04.2024

luni, 1 aprilie 2024
 • Schimbare la vârful DGASPC Vâlcea! După aproape 20 de ani de conducere a instituției, Nicolae Badea a plecat din fruntea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, lăsându-i locul în postul de director executiv lui Marius Mărgărita, fost director economic. Postul de director adjunct al instituției este păstrat tot pentru Jana Diaconu. Bossul Marius Mărgărita nu deține case, terenuri, mașini, bijuterii sau bani în conturi bancare, conform declarației de avere. Despre fostul director Nicolae Badea mai spunem că a absolvit în anul 1984 Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Craiova - specialitatea medicină generală. De la terminarea facultăţii până în anul 2005, Nicolae Badea a fost medic de medicină generală, iar din iunie 2005 a fost numit în postul de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

 

 • A făcut și desfăcut primarul din Oteșani, Mircea Oprișor, de a ajuns proprietar a patru terenuri forestiere și intravilane în Oteșani, în suprafață totală de peste 12.000 mp, luate prin „hotărâri judecătorești” în perioada 2009-2018. Potrivit declarației de avere, edilul Oprișor... nu are locuințe, bijuterii sau bani în bănci, iar în 2022 a ridicat suma de 60.000 lei de la Primăria Oteșani, fiind singur, fără soție și copii. Primarul Oprișor mai este și un „bun exemplu” în derularea unor investiții. Concret, la obiectivul de investiții „Extindere, reabilitare, anvelopare termică, modernizare și dotare ansamblu scolar Cârstănesti, din comuna Otesani”, obiectiv finanțat de la bugetul de stat prin PNDL, au fost identificate plăți pentru lucrări neexecutate, în valoare de 4.000 lei, pentru care au fost calculate accesorii în valoare de 1.000 lei. Urmare a verificării cheltuielilor de capital efectuate la obiectivul de investiții „Pod peste Pârâul Luncavăț, punctul Vâlculești, Sat Cârstănești”, au fost identificate plăți pentru lucrări neexecutate.

 

 • O nouă demisie din Consiliul Județean Vâlcea. Zilele trecute, CJ a constatat încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de consilier judeţean al doamnei Stănică Maria Raluca, precum şi vacantarea locului de consilier judeţean PNL. În luna octombrie 2023, trei noi consilieri județeni liberali au depus jurământul. Astfel, Manda Mihai Daniel, Stănică Maria Raluca și Ștefan Bîzîc au fost consilierii PNL validați de Tribunalul Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • https://www.mocanuvicentiu.ro/
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe