Presedintele CJ Valcea a dezvaluit cand va iesi CET Govora din insolventa

duminică, 21 aprilie 2024

Intr-un interviu acordat publicatiei indiscret.ro, Constantin Radulescu, presedintele Consiliului Judetean Valcea, a dezvaluit când se preconizează că va iesi CET Govora din insolventa:

După ce se termină toate procesele intentate de administratorul judiciar, CET poate ieși din insolvență.În temeiul art. 169 alin. 1 lit. h) din Legea nr. 85/2014, administratorul judiciar a formulat acţiune pentru atragerea răspunderii patrimoniale a fostelor organe de conducere ale societăţii. Conform dispozitiilor legale, procedura insolvenţei nu poate fi închisă înainte de soluţionarea prin hotărâre definitivă a acţiunii de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă, formulată în temeiul art. 169 din Legea nr. 85/2014.

Referitor la pericolul intrării CET în faliment, Constantin Radulescu a raspuns:

Pe noi ne interesează populația. Tocmai de aceea, facem noua centrală, pentru a nu pune populația în pericol. Între timp, putem furniza apă caldă și căldură în municipiul Râmnicu Vâlcea. Conform strategiei energetice, Consiliul Județean Vâlcea va implementa proiectul „Modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Râmnicu Vâlcea”, care constă în construirea unei noi unități de producere a energiei, care să înlocuiască actuala centrala bazată pe cărbune, cu o centrală în cogenerare, pe gaz natural, proiectată să livreze integral energia termică în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al municipiului Râmnicu  Vâlcea. Noua centrală va fi conectată la actuala rețea de transport a agentului termic și va deveni sursă pentru SACET Rm. Vâlcea. Până la implementarea acestui proiect, agentul termic poate fi produs în cazanul 7, care este retehnologizat și funcţionează pe gaz şi pe cărbune. Rezerva pentru cazanul 7, în caz de avarie, este cazanul 4, care funcţionează exclusiv pe gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe