Ești pasionat de lectură? Idei utile în amenajarea colțului de citit 

miercuri, 3 aprilie 2024

 

Fotografie de Hoang Bin pe Pexels.com 

         Fie că este vorba despre un moment de relaxare după o zi încărcată sau pur și simplu de câteva ore într-o duminică după amiază, lectura reprezintă pentru multe persoane o ocazie de a se deconecta de la absolut tot ceea ce îi înconjoară și de a intra într-o lume nouă printre filele cărților. Din moment ce ai pătruns pe firul poveștii, simți cum grijile acumulate pe parcursul zilei au dispărut, iar dacă mai ai și o cană de ceai cu care să te răsfeți, corpul ți se va relaxa și te vei bucura de momentul tău de liniște.

         Pentru a profita pe deplin de momentele petrecute în compania unei cărți bune este important să ai și un loc special amenajat în acest sens. 

 

Iată câteva sugestii care te vor ajuta în crearea colțului perfect de lectură!

  •         Fotoliu

Cel mai important obiect din colțul tău preferat din casă este fotoliul. Acesta trebuie să fie confortabil, să ofere suport și să mențină poziția corpului corectă pe tot parcursul timpului. Poți opta pentru variante care au spătarul înalt și brațe, dar și suport pentru picioare încorporat, pentru a putea sta și mai comod. Pentru a adăuga un plus de confort, poți adăuga pături sau perne care pot avea și un rol decorativ. Dacă ai suficient spațiu în casă, mai există varianta în care poți transforma pervazul de la geam în locul tău de citit. Acesta poate fi îmbrăcat în lemn și decorat după bunul plac.

  •         Măsuță de cafea

Îți poți completa locul de citit cu o măsuță de cafea cu rafturi. În partea de sus poți așeza cărțile preferate, precum și câteva lumânări parfumate pentru decor, iar în partea de jos un parfum de cameră și următoarele titluri pe care intenționezi să le începi.

  •         Biblioteca

De cele mai multe ori, locul de citit se află în proximitatea bibliotecii. Aceasta este un spațiu de depozitare pentru volumele tale preferate, însă și un loc pe care îl poți decora în acord cu restul camerei. Pentru a te bucura de aceasta o perioada îndelungată de timp, alege o bibliotecă din lemn masiv care, datorită materialului din care este confecționată, oferă durabilitate și rezistență în timp. Cei de la mobilasimex.ro oferă o gamă variată de modele create în propria lor fabrică, fiind producători de piese de mobilier pentru toate gusturile și bugetele.

  •         Lumina

În amenajarea locului perfect de citit cel mai important factor este reprezentat de lumină. Fiind o activitate solicitantă din punct de vedere vizual, pentru a reduce riscul de dezvoltare a afecțiunilor oculare, alege o zonă din casă cu lumină naturală, în apropierea unei ferestre. De asemenea, dacă vrei să citești seara, poți opta pentru amplasarea unei lămpi înalte cu picior. În alegerea tipului de lumină artificială, specialiștii în domeniu recomandă pentru astfel de activități lumina caldă întrucât are un efect calmant, odihnitor pentru cititor. În plus, există și lămpi speciale de citit care pot fi amplasate cu ușurință pe coperta cărții.

Ținând cont de ideile de mai sus, îți poți crea în confortul propriei locuințe o oază de liniște și relaxare după o zi agitată.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe