De ce să ai un foișor: pentru că vei fi destinația preferată a prietenilor pentru un grătar grădină!

joi, 11 aprilie 2024

 

Odată cu sosirea primăverii, ne dorim să ne bucurăm de grădinile și terasele noastre. O opțiune excelentă pentru a petrece momente plăcute, însoțiți de familie și prieteni, este instalarea de foișoare lemn în grădină.

Un foișor este o structură care ne va permite să ne bucurăm de mese și întruniri amicale în afara casei, fără să ne facem griji cu privire la dogoarea soarelui, ploaie sau orice alt inconvenient climatic. Este completarea ideală pentru grădina dumneavoastră.

Ce este un foișor de grădină?

Atunci când vorbim despre un foișor, ne referim la o structură special concepută pentru a oferi un spațiu protejat în aer liber. Practic, acesta este conceput pentru a fi folosit în grădini, terase, curți, livezi etc.

Caracteristicile unui foișor lemn

Foișoarele de grădină din lemn sunt structuri al căror design este deschis pe toate laturile, de obicei cu stâlpi care susțin un acoperiș complet sau parțial acoperit. Acești stâlpi asigură integritatea construcției, garantând siguranța foișorului. Acesta poate fi finisat cu țigle sau alte materiale care protejează împotriva factorilor meteorologici nefavorabili, cum ar fi ploaia, grindina sau ninsoarea iarna. Deși este deschis, poate fi prevăzut cu perdele pentru a oferi protecție suplimentară sau intimitate, dar care nu sunt recomandate dacă organizați un grătar in grădină cu prietenii în foișor.

Lemnul îi dă un aspect natural și cald, ceea ce conferă grădinii un anumit farmec, ideal pentru serile și nopțile de vară. De obicei, este realizat din soiuri de arbori rezistenți la condițiile nefavorabile care sunt atât de frecvente în aer liber.

Putem găsi foișoare lemn mai simple sau foarte detaliate, de la cele mai rustice până la modele mai contemporane. Uneori se instalează „zăbrele” pe părțile laterale ale foișorului, pentru a reduce impactul direct al soarelui asupra interiorului foișorului.

Profitați la maximum de foișoare lemn în grădina dvs.

Dacă vă gândiți să instalați un foișor lemn în grădina dumneavoastră, s-ar putea să vă intereseze recomandările noastre pentru a profita la maximum de această structură funcțională.

Locația: Înainte de a cumpăra sau de a comanda foișorul, studiați-vă grădina. Analizați care sunt cele mai potrivite zone pentru amplasarea lui, cele în care lumina nu intră direct, dar nu sunt nici prea umbrite. O variantă bună este să îl amplasați strategic, într-o locație cu vedere panoramică sau cu vedere la tot ce este mai bun și frumos în grădina dumneavoastră. Îl puteți amplasa lângă un copac, dar asigurați-vă că este sigur pentru a evita posibilele accidente. Aceasta este o alegere înțeleaptă, deoarece va oferi un plus de umbră. În cele din urmă, țineți cont de intimitate, acordând prioritate spațiilor care oferă o atmosferă liniștită în care oaspeții dvs. se vor simți confortabil.

Orientare: Încercați să vă asigurați că foișorul dumneavoastră are o orientare adecvată pentru a maximiza orele de soare și de umbră disponibile în timpul zilei. În acest sens, cea mai bună orientare pentru a primi cea mai multă lumină solară este estul și sudul.

Iluminarea: Profitați la maximum de estetica și funcționalitatea foișorului dvs. prin echiparea acestuia cu elemente de iluminat. Un iluminat atractiv, fie prin intermediul luminilor încastrate în tavanul foișorului, fie prin ghirlande, va adăuga o notă personală și originală acestui colț de grădină. În plus, prin instalarea iluminatului vă veți putea bucura de foișor pe tot parcursul zilei, chiar și după apusul soarelui.

Decorațiuni și mobilier: Fără îndoială, acesta este unul dintre aspectele care determină estetica foișorului dumneavoastră. Selectați acele elemente ornamentale care se potrivesc cel mai bine stilului pe care doriți să îl dați acestui spațiu. Recomandarea noastră este să includeți, pe lângă perdele, perne și pernuțe pentru a oferi un confort sporit oaspeților dumneavoastră. De asemenea, puteți dota acest spațiu cu obiecte decorative sau mobilier de grădină, atâta timp cât acestea sunt rezistente pentru a evita deteriorarea. Și, bineînțeles, n-ar trebui să lipsească din niciun foișor un grătar grădină, pentru acele mese savuroase cu prietenii sau familia.

Adăugați verdeață: Ne aflăm într-un spațiu natural, așa că integrarea de foișoare lemn în acest mediu este ideală dacă le completăm cu plante. Posibilitățile sunt infinite. Mulți oameni optează pentru plante cățărătoare pentru a crea un efect de acoperire pe stâlpi și pe acoperiș. Acest lucru va oferi foișorului o umbră suplimentară. Dacă nu vă place această idee, nu vă faceți griji. Există multe alte opțiuni pentru acest spațiu, cum ar fi includerea unor plante aromatice, cum ar fi lavanda sau busuiocul, în jurul perimetrului foișorului. Aceste specii formează mici arbuști care vor da foișorului dvs un aspect natural și proaspăt, creând un spațiu fermecător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe