Sparle si soparle, 21.03.2024

joi, 21 martie 2024
  • „Gospodarul” comunei Mădulari, Daniel Dimulescu, este un adevărat colecționar de mașini, pentru că deține trei astfel de autoturisme de lux, una mai frumoasă ca alta. Vorbim aici de Nissan Terrano II, Volkswagen Golf Plus 1 și Volkswagen. Pe lângă aceste bunuri mobile, edilul mai este proprietarul unui „mizilic” de teren intravilan și a unei case de locuit, ambele în Mădulari. În 2022, primarul Daniel Dimulescu a încasat de la Primăria Mădulari suma de circa 70.000 lei, pe când soția lui a ridicat suma de... 110.000 lei de la firma SC Coldrif Trans SRL din Mădulari, societate condusă de fapt de numitul de Daniel Dimulescu. Tocmai din această cauză, primarul Daniel Dimulescu se află în stare de incompatibilitate. Conform informațiilor publice consultate la Oficiul Național al Registrului Comerțului, Daniel Dimulescu ocupă încă din data de 16.02.2010 funcția de administrator în societatea comercială Dim Plus Construct SRL (în funcțiune), unde deține alături de soția acestuia și un număr de 10 părți sociale, reprezentând 50% din capitalul social.

 

  • Fostul primar liberal din Berbești, Vintilă Chelcea, pus de instanță să plătească suma de circa 7.000 lei, sub formă de despăgubiri. Recent, Curtea de Apel Pitești a pronunțat următoarea soluție în dosarul 699/90/2023: „Admite recursul formulat de UAT Berbeşti. Casează în parte sentinţa şi, în rejudecare, obligă pârâtul Chelcea Vintilă şi la plata sumei de 6970 lei. Menţine, în rest, sentinţa. Respinge recursurile pârâţilor ca nefondate. Definitivă. Pronunțată conform art. 402 teza a II-a Cpc”. În vara anului 2022, Judecătoria Horezu l-a condamnat pe fostul primar din Berbești, Vintilă Chelcea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

 

  • Situație îngrijorătoare în Vâlcea privind numărul de înmatriculări de societăți! Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a comunicat că, în cursul anului trecut, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.711 de înmatriculări de firme noi, cu 15% mai puțin faţă de situaţia din perioada similară din anul 2022. Din cele 1.711 de firme nou înfiinţate, 1080 erau SRL-uri, 158 erau Întreprinderi Individuale (II), 455 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 16 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni. Numai în luna decembrie 2023, au fost 90 de înmatriculări de firme noi la nivelul județului Vâlcea. În schimb, în primele 10 luni din 2023, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.479 de înmatriculări de firme noi, cu 13% mai puțin faţă de situaţia din perioada similară din anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe