Sparle si soparle, 18.03.2024

luni, 18 martie 2024
  • Recent, liberalul Adam Jinaru s-a reîntors în fruntea Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea, după ce Marius Dan Sîiulescu (originar tot din Vaideeni) a fost promovat la conducerea Romsilva. Numitul Jinaru a lucrat timp de 2 ani pe scaunul de director la Ocolul Silvic Horezu, de unde a ridicat în 2022 suma de peste 100.000 lei, sub formă de salarii, „bașca” cei 13.000 de lei de la Consiliul Județean. Deși are mai multe proprietăți mobiliare și imobiliare în județul Vâlcea, Jinaru a trecut în declarația de avere doar un apartament în Horezu cumpărat în anul 1993. La începutul anului 2021, inginerul George Mihăilescu s-a reîntors în fruntea Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe liberalul Adam Jinaru, care a fost retrogadat la Ocolul Silvic Horezu. Pentru că a fost retrogradat temporar din funcţia de director al Direcţiei Silvice Vâlcea în cea de inginer al Ocolului Silvic Drăgăşani, George Mihăilescu a depus în 2021 o contestaţie în instanţă.

 

  • Măriri de salarii la Primăria Râmnicului! Zilele trecute, Consiliul local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat majorarea salariilor secretarului general (la suma 18.200 lei), arhitectului șef (la 16.500 lei), directorului executiv (la suma de 16.170 lei), etc. Că tot am adus vorba de secretarul Ionuț Didoiu, doi consilieri locali din Râmnicu Vâlcea (de la PSD și PER) se vor ocupa de evaluarea în cadrul comisiei de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru anul 2023. Comisia de evaluare, formată din primar și cei doi consilieri locali PSD și PER se va constitui prin dispoziția primarului, iar secretariatul comisiei va fi asigurat de un funcționar public din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

 

  • Primarul comunei Roești, Gheorghe Drăghici, a decontat ILEGAL salariaților instituției cheltuieli pentru deplasările efectuate în interesul serviciului, cu mașina personală, în cuantum mai mare, conform concluziilor Curții de Conturi. De asemenea, Școala Gimnazială Ion C. Constantinescu, Comuna Roești a decontat cheltuieli de deplasare cu autoturismul proprietate personală în cuantum mai mare decât cel prevăzut de dispozițiile legale în vigoare. Tot edilul Drăghici nu a stabilit și încasat în conformitate cu prevederile legale impozitul și taxa pe clădirile detinute de persoanele juridice în anul 2021 în sumă totală de 15.000 lei, pentru care au fost calculate accesorii în valoare de 4.000 lei. Nu au fost respectate prevederile legale privind întocmirea registrului de rol nominal unic, respectiv aplicația informatică cu ajutorul căreia sunt gestionate impozitele și taxele locale, nu asigură întocmirea registrului de rol nominal unic potrivit modelului 2016 ITL 021. Dosarele fiscale ale unor persoane juridice din Roești nu conțin documente pentru identificarea materiei impozabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe