Sparle si soparle, 14.03.2024

miercuri, 13 martie 2024
  • Primarul comunei Roești, Gheorghe Drăghici, a decontat ILEGAL salariaților instituției cheltuieli pentru deplasările efectuate în interesul serviciului, cu mașina personală, în cuantum mai mare, conform concluziilor Curții de Conturi. De asemenea, Școala Gimnazială Ion C. Constantinescu, Comuna Roești a decontat cheltuieli de deplasare cu autoturismul proprietate personală în cuantum mai mare decât cel prevăzut de dispozițiile legale în vigoare. Tot edilul Drăghici nu a stabilit și încasat în conformitate cu prevederile legale impozitul și taxa pe clădirile detinute de persoanele juridice în anul 2021 în sumă totală de 15.000 lei, pentru care au fost calculate accesorii în valoare de 4.000 lei. Nu au fost respectate prevederile legale privind întocmirea registrului de rol nominal unic, respectiv aplicația informatică cu ajutorul căreia sunt gestionate impozitele și taxele locale, nu asigură întocmirea registrului de rol nominal unic potrivit modelului 2016 ITL 021. Dosarele fiscale ale unor persoane juridice din Roești nu conțin documente pentru identificarea materiei impozabile.

 

  • Societatea APAVIL rămâne profitabilă și în acest an! Consiliul de Administraţie al SC Apavil SA a decis convocarea Adunării Generale a Acţionarilor a societăţii, pentru data de 18 martie 2024, cu următoarea ordine de zi: aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Apavil SA, precum şi a listei de investiţii pentru anul 2024; informare privind stadiul implementării, la data de 31 decembrie 2023, a proiectelor cu finanţare nerambursabilă şi statusul proiectelor ce urmează a fi depuse de către SC Apavil SA, în vederea obţinerii finanţării nerambursabile. În acest an, SC Apavil SA va realiza venituri totale de 102 milioane de lei și un profit brut de peste 10 milioane de lei.

 

  • Fostul primar din Berbești, Milorad Cumpănășoiu și acualul edil interimar au sfidat opinia publică din localitate, prin faptul că nici acum nu au un Monitor Oficial Local pe site-ul primăriei, după... peste 6 (ani) de la reglementare. Conform ordonanței guvernului, în structura funcțională a fiecărei unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale se instituie un compartiment pentru monitorizarea procedurilor administrative, iar persoana/persoanele din acest compartiment de specialitate care are/au ca atribuții organizarea monitorului oficial local, precum și asigurarea publicării oricăror documente se stabilește/stabilesc prin dispoziție a autorității executive. Secretarul unității administrativ-teritoriale și persoanele desemnate de autoritatea executivă au responsabilitatea respectării prevederilor legale cu privire la organizarea și publicarea monitorului oficial local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe