Sparle si soparle, 07.03.2024

joi, 7 martie 2024
  • În atenția Agenției Naționale de Integritate! Primarul liberal din Lungești, Tiberiu Costea (fost prefect de tristă amintire) MINTE când spune că a ajuns o persoană „săracă”. În declarația de avere, ipochimenul de Costea menționează că... nu are terenuri, mașini, bijuterii, tablouri de valoare sau conturi la bănci, ci doar două locuințe în Drăgășani, iar în 2022 a încasat suma de 75.000 lei din funcția de primar. „Gospodarul” comunei Lungești, Tiberiu Costea nu a înregistrat în contul de active fixe unele obiective de investiții, recepționate, puse în funcțiune sau date în folosință în perioada 2019-2021 în valoare de 20.000 lei. Conform Curții de Conturi, la nivelul Primăriei Lungești controlul intern managerial nu a fost organizat cu respectarea în totalitate a prevederilor legale în vigoare, iar standardul „Etică şi integritate” a fost implementat parțial. Primarul Costea nu a luat măsuri de remediere a deficiențelor în timpul misiunii de audit a Camerei de Conturi Vâlcea.

 

  • Aproape 30 de posturi de doctori, scoase la concurs de Spitalul Județean Vâlcea, un adevărat record în materie. Posturile sunt din următoarele specializări: medic specialist ATI, medic rezident ATI, medic specialist endocrinologie, medic de medicina muncii, medic primar radiologie, medic specialist medicina de urgență, medic specialist gastroenterologie, medic specialist diabet zaharat nutritie si boli metabolice, medic rezident pediatrie, medic specialist medicina de familie, medic specialist medicină internă, medic primar chirurgie generala cu competenta in endoscopie digestiva, medic specialist Oncologie, medic specialist Neurologie, medic specialist Cardiologie, medic specialist Urologie, etc. Pentru a reduce deficitul de cadre medicale, Guvernul a făcut un prim pas în luna ianuarie 2024, când a deblocat circa 7.600 de posturi în sistemul medical public, din care în jur de 2.500 pentru medici.

 

  • Avocatul Iulian Voicu și Daniel Țapu, reconfirmați administratori la societatea ETA. Numirea celor doi administratori provizorii de către Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea ETA s-a făcut dintre propunerile de candidaţi prezentate de acţionarul unic la această societate - municipiul Râmnicu Vâlcea. Zilele trecute, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a mandatat reprezentantul municipiului Râmnicu Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor la societate să numească administratorii provizorii pe o perioadă de maximum 5 luni, cu posibilitatea prelungirii pentru o durată de maximum două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe