Politehnica București va deschide o filială la Râmnicu Vâlcea. Care este primul profil creat pentru vâlceni

miercuri, 13 martie 2024

Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti îşi va deschide o filială în municipiul reşedinţă, au anunţat reprezentanţii administraţiei publice locale, care au precizat că primarul Mircia Gutău s-a întâlnit miercuri, 13 martie, cu rectorul acestei instituţii de învăţământ superior şi au discutat pe această temă - anunță ziare.com

"Prezent miercuri, 13 martie, la Bucureşti, la sediul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, primarul Mircia Gutău a avut o discuţie aplicată, de peste o oră, cu rectorul Mihnea Costoiu în care s-au abordat mai multe aspecte practice privind înfiinţarea la Râmnicu Vâlcea a unei filiale locale a celei mai mari instituţii de învăţământ tehnic superior din ţară. Această intenţie ar urma să devină realitate în contextul existenţei mai multor opţiuni privind viitorul sediu ale acestei filiale, dar în oricare din variantele luate în discuţie nici un metru pătrat de teren nu va ieşi din domeniul public!", au transmis reprezentanţii municipalităţii printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, filiala locală a Universităţii Politehnice ar putea avea într-o primă fază mai multe secţii de IT, însă pot fi şi alte profile stabilite în urma consultării cu oamenii de afaceri.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii au precizat că rectorul Mihnea Costoiu va ajunge în Râmnicu Vâlcea la finele acestei luni, pentru a vizita obiectivele propuse să devină sediul filialei, între care se află un imobil deţinut de Universitatea din Piteşti, care a fuzionat cu Universitatea Politehnică Bucureşti anul trecut, în zona unei foste unităţi militare, precum şi un fost campus şcolar pe care edilul şef l-au propus încă de acum câţiva ani să îl dea universităţii în schimbul imobilelor de la fosta unitate militară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Politehnica București va deschide o filială la Râmnicu Vâlcea. Care este primul profil creat pentru vâlceni”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe