Chimcomplex recompensează salariații și colaboratorii cu acțiuni gratuite

vineri, 15 martie 2024

Grupul industrial Chimcomplex, cu platforme la Borzești și Râmnicu Vâlcea, a lansat pe Bursa de Valori o informare cu privire la alocarea cu titlu gratuit de acțiuni către salariații, managerii și administratorii Societății și ai unor persoane juridice afiliate. Alocarea vizează maxim 917.143 de acțiuni, printr-un program de tipul Stock Option Plan. O acțiune are valoarea nominală de un leu, dar joi, 14 martie, la Bursă valoarea de piață a ajuns la 15,9 lei.

Hotărârea a fost luată de acționarii Chimcomplex în luna iunie 2023, când au fost răscumpărate cele 917.143 de acțiuni pentru a fi oferite către salariații, managerii și administratorii Societății, cu titlu gratuit. Remunerarea urmărește motivarea si recompensarea pentru activitatea desfășurată, respectiv cointeresarea salariaților și colaboratorilor în atingerea tuturor obiectivelor Societății și a societăților afiliate și îndeplinirea indicatorilor asumați – a precizat Președintele Consiliului de Administrație, Ștefan Vuza, coform desteptarea.ro

Durata programului de tip „stock option plan” este de maxim 24 luni, iar perioadadintre data de acordare a dreptului de opțiune și data exercitării dreptului de opțiune este de minim 12 luni, potrivit Codului Fiscal.

Acțiunile oferite sunt de aceeași clasă, nominative, în formă dematerializată, de valori egale.

 

  • Grupul Chimcomplex a înregistrat venituri de 1,36 miliarde de lei în 2023, minus 43% an/an, și un profit net de 75 de milioane de lei, cu 72% mai puțin decât în 2022. Compania are 4,5 miliarde de lei capitalizare și este controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%), în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are aproape 9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe