Cele 7 bazine electorale ale lui VICENȚIU MOCANU (candidatul AUR) care-l pot ajuta în bătălia pentru Râmnicu Vâlcea 

luni, 4 martie 2024

Excelenta analiza politica a jurnalistului Traian Guminski (evenimentvalcean.ro):

Cele 7 bazine electorale ale lui VICENȚIU MOCANU (candidatul AUR) care-l pot ajuta în bătălia pentru Râmnicu Vâlcea

 

Tradiționala “cafteală” electorală dintre PSD și PNL s-a transformat anul acesta într-o competiție strânsă în trei.

Pentru că Dreapta Unită, adică hibrida asociere dintre USR-PMP-FD, nici nu va conta în Râmnicu Vâlcea, bătălia pentru Primăria municipiului și Consiliul Local se duce între candidații PSD-PNL și AUR.
Dintre cei 3 cu șanse de a ajunge primar, analizăm azi pe Vicențiu Mocanu, candidatul AUR, cel care după părerea mai multor specialiști în campanii electorale are la început de martie, cu trei luni înainte de alegeri, cel mai mare potențial de creștere.
Omul de afaceri Vicențiu Mocanu nu a avut afaceri cu statul, nu a fost bugetar, nu i se pot imputa greșeli făcute în politică, dar mai ales în administrație, are un program interesant de dezvoltare a orașului, de gestionare a resurselor și potențialului acestuia, de atragere a turiștilor și de creare a premiselor creșterii locurilor de muncă.

De unde vin sau vor veni însă voturile pentru candidatul AUR?

1. Primul bazin electoral este format din electoratul deja atras de mesajele lui George Simion, de politică pentru familie, pentru tradiție, pentru naționalism. Mare parte din acest electorat este deja membru AUR, iar cealaltă parte este în categoria de simpatizanți AUR.
2. Electoratul dezamăgit de cei ce au condus administrativ orașul și din cel “scârbit” de guvern, de guvernare, de taxe, impozite, de PSD de PNL etc. Acest electorat ce are probabil de gând să nu meargă la vot poate acum să vadă o șansă, o speranță, o opțiune în Vicențiu Mocanu și să voteze cu acesta.
3. Electoratul care încă nu a votat niciodată la alegerile locale. Este format din cei ce au împlinit 18 ani în intervalul de la ultimele alegeri locale până în 9 iunie anul acesta. Este un electorat care se vrea independent, vrea să aibă o opțiune personală nu cea impusă de părinți, este un electorat căruia candidații PSD și PNL nu prea au ce mesaje să-i adreseze, nu au ce să-i ofere.
4. Membrii și simpatizanții PSD ce nu-l agreează, din diverse motive, pe candidatul impus de conducerea partidului. Este un electorat ce probabil va vota cap coadă cu PSD pe listele de la europarlamentare, pe cele de consilieri locali sau județeni, dar care anulează buletinul de vot la primar sau nu votează. Acești oameni au convingeri social democrate nu sunt capabili să voteze cu candidatul PNL. În același timp nu sunt de acord nici cu candidatul PSD. Ei bine, acum au o variantă de vot. Pe Vicențiu Mocanu.
5. Electoratul captiv în convingeri liberale, simpatizant sau membru al PNL, dar care nu-l percep pe candidatul PNL ca fiind liberal autentic. Acești oameni vor vota cu listele liberale, dar nu și cu candidatul PNL la primărie. Ei se pot reorienta spre Vicențiu Mocanu percepându-l pe acesta ca un om cu viziuni liberale.
6. Electoratul nemulțumit de ceva, de orice, din activitatea candidaților PSD și PNL.
7. Electoratul plecat la muncă în străinătate și aflat în ziua respectivă în oraș și cel care are în familie permanent pe cineva plecat la muncă în străinătate. Este logic că acești oameni sunt plecați în străinătate deoarece nu au reușit să obțină un trai decent cu veniturile de aici, nu au reușit să aibă un loc de muncă cu un salariu bun. Acești oameni pot vedea în Vicențiu Mocanu o speranță în mai bine pentru Râmnic și pentru râmniceni.

Ce bazine electorale au adversarii din PSD și PNL?

Doar două. Și candidatul PSD și cel PNL se bazează strict pe voturile activului de partid fanatic și disciplinat din cele două formațiuni politice, activ ce votează cap coadă cu listele partidului, cu toate, indiferent cine ar fi candidații și cu electoratul format din susținătorii și simpatizanții personali ai fiecăruia din cei doi.
Este evident că timpul este prea scurt pentru că numărul membrilor de partid disciplinați să crească, iar numărul susținătorilor personali nu poate crește decât cu foarte puțini.

Vicențiu Mocanu, candidatul AUR, are după părerea mai multor specialiști în campanii electorale - cel mai mare potențial de creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Cele 7 bazine electorale ale lui VICENȚIU MOCANU (candidatul AUR) care-l pot ajuta în bătălia pentru Râmnicu Vâlcea ”

  1. Vicentiu Mocanu mai are un mare fond de electorat: Credincioșii tradiționaliști, nu neapărat cei ce îl simpatizează pe George Simion, însă cei ce merg frecvent la biserica!

  2. Ar trebui votati oamenii si ce fac ei pentru urbe si nu partidele. Ramnicu Valcea ramane un oras curat si destul de activ economic. Ca urbanism...din pacate niste decizii de oameni mediocrii au mutilat centrul civic care avea potential turistic si un farmec particular...pacat. Greseala se va corecta cu eforturi foarte mari si cu un arhitect de geniu. Nimeni nu vorbeste de amenajarea promenadei raului Olanesti, daramare de magazine second-hand (magazine ce ar trebui interzise in centrul orasului - chestiune de imagine si de mandrie), deschiderea promenadei de ambele parti, umplerea canalului cu apa si transformarea lui intr-o zona de agrement cu ambarcatiuni, spatiu verde, cu doua poduri pietonale si doua-trei restaurante. Nu-i nevoie de multi bani.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe