ANAF va trimite notificări firmelor care nu au folosit e-Factura până acum

vineri, 8 martie 2024

ANAF va transmite notificări în Spațiul Privat Virtual (SPV) firmelor în cazul cărora consideră că ar fi trebuit să utilizeze e-Factura, dar nu au transmis până acum nicio factură prin sistemul electronic pus la dispoziție, potrivit Profit.ro.

Notificările ar putea fi trimise din 15 martie 2024, iar scopul lor este de a reaminti că în legislație există această obligație.

În jur de 100.000 de firme ar urma să primească notificările, dintr-un total de 700.000 de firme estimat pe baza numărului de companii care depun bilanțul, mai arată sursa citată.

Amintim că perioada în care ANAF nu aplică amenzi firmelor care nu se conformează la sistemul RO e-Factura ar putea fi prelungită de la 31 martie la 30 iunie 2024, după cum a a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare (de la 1 iulie sunt 5 zile calendaristice) de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii.

În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura nu se sancționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe