Te-ai hotărât să cumperi un purificator de aer? Iată cum trebuie să îl alegi  

marți, 20 februarie 2024

 

         Atunci când petreci timp în confortul propriei locuințe probabil simți că ești protejat de toate bacteriile și microbii care se află afară din cauza poluării. Din păcate, indiferent de eforturile tale de a îmbunătăți aerul din casă cu bețișoare parfumate sau odorizante de interior, situația nu este foarte bună. Pentru a reuși să elimini microbii din casă, specialiștii în domeniu recomandă să ai în casă un purificator de aer. Acesta asigură, prin intermediul unui filtru încorporat, purificarea aerului din casă pentru a reuși să te bucuri de o casă curată.

         Pentru a ajuta ventilația naturală este necesar să ai în casă și un purificator de aer. Iată la ce trebuie să acorzi atenție atunci când alegi modelul pentru locuința ta!

 

 •         Tipul purificatorului

Pe piață există mai multe tipuri de purificatoare de aer. În funcție de nevoile tale și de spațiul de care dispui pentru acesta, poți alege varianta care ți se potrivește. Există un model care poate fi amplasat în camerele mai mici întrucât dată fiind dimensiunea redusă reușește să ventileze aerul și îl poți lăsa chiar și pe noptieră. Alt model, de data aceasta care poate fi lăsat pe podea, are dimensiuni mai mari și este potrivit pentru încăperi mai înalte și mai întinse ca suprafață. Dacă nu vrei să ocupi spațiu cu acest dispozitiv, poți opta pentru un model pe care să îl montezi pe perete. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți alege produsele din gama Boneco pentru a face alegerea corectă.

 •         Modul de filtrare

Dispozitivele care au mai multe moduri de filtrare, evident, sunt mai eficiente și dau rezultate mai bune. Există aparate care au un sistem clasic, uni de filtrare, iar dacă optezi pentru această variantă trebuie să acorzi foarte mare atenție la procentajul de filtrare și să înlocuiești periodic filtrul. De asemenea, există și filtre care protejează locuința de alergeni și care au o eficiență dovedită mai mare. Pe scufita-rosie.ro găsești o gamă largă de purificatoare de unde poți alege unul potrivit nevoilor tale.

 •         Nivelul de zgomot

Nivelul de zgomot este direct influențat de debitul de aer pe care purificatorul îl procesează. Astfel, ar fi bine să achiziționezi un model care funcționează în trepte pentru a reuși să adaptezi volumul în funcție de locul unde îl amplasezi.

 •         Funcțiile purificatorului

Un purificator de aer poate avea mai multe funcții pe lângă cea de igienizare a aerului din încăpere. Acesta poate fi dotat și cu un senzor de aer curat precum și cu un senzor pentru filtre care este foarte util întrucât te avertizează în momentul în care trebuie să le înlocuiești. Poți alege să achiziționezi un model care are și funcția de umidificare, funcție care asigură un nivel corect de umiditate.  Dacă ești împătimit al uleiurilor esențiale, atunci trebuie să știi faptul că există purificatoare de aer care au și funcția de difuzor astfel încât să difuzeze aromele tale preferate în cameră.

Alegerea unui purificator de aer este un pas important astfel că ar fi bine să ții cont de sugestiile de mai sus pentru a te bucura de un model care să răspundă tuturor nevoilor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • https://www.mocanuvicentiu.ro/
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe