Sparle si soparle, 12.02.2024

duminică, 11 februarie 2024
  • Controversatul afacerist Octavian Luță, patronul firmei Xavitel, a mai primit o păsuire din partea Consiliului Local al Râmnicului. Deși, timp de 1 an, nu a făcut nici un fel de modernizare la Baza de Agrement Ostroveni, „constructorul” motelului Capela s-a angajat că... în 4-5 luni (până în luna iulie 2024) va finaliza investițiile convenite prin contract. În ianuarie 2023, Octavian Luță și-a adjudecat licitația publică pentru concesionarea clădirii nefinalizate de la Ștrandul Ostroveni, în vederea transformării într-un centru multifuncțional de relaxare și agrement. Prin Hotărârea nr. 331/07 noiembrie 2022, Consiliul local a aprobat concesionarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 7.583 mp, împreună cu construcţia nefinalizată situată pe acesta - „Clădire Bazine şi Anexe”, realizată în cadrul proiectului „Reabilitare şi modernizare Baza de agrement Ostroveni”, pentru o perioadă de 49 de ani.

 

  • Se cere demisia de onoare a conducerii USR Drăgășani! „Dreapta Unită din Drăgășani tace. PMP e dezintegrat, la FD nu se aude nimic. Legat de USR, în perioada următoare aștept să văd demisiile de onoare ale conducerii filialei locale, Floroiu și Preda fiind cercetați într-un dosar penal pentru fapte de loviri și alte violențe. Faptul că conducerea USR încă nu a luat măsurile care se impun cu privire la aceștia, mă face să cred, din ce în ce mai mult, că USR nu mai este partidul care a fost odata speranța românilor. La PNL, consilierul demisionar Stoica Costinel, a început deja campania electorală mascată, distribuind pe la uși și porți foi cu un sondaj prin care cere părerea oamenilor despre serviciile publice din Drăgășani. În 3 ani de zile de mandat de consilier local nu a fost în stare să afle care este situația acestor servicii, sau se preface că nu știe. De proiecte pentru Drăgășani nici nu se pune problema, nu a făcut niciunul”, a dezvăluit consilierul local USR Marian Roșca.

 

  • La finele anului trecut, Tribunalul Vâlcea a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul O.F.C. (din județul Vâlcea) și l-a condamnat pe acesta la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Șirineasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe